18. nov 2021 Fagligt

Fremtiden er digital for fjernvarmeselskaberne

Få inspiration fra hinanden på workshop i december til at udnytte målerdata, så jeres drift bliver både bliver mere effektiv og sikrer forbrugerne en lavere pris.

Webinar_fjernaflæsning af målere_700x420

Den fagre digitale fremtid er ikke længere så fjern for fjernvarmeselskaberne i Danmark. Ja, den er faktisk næsten lige ved hånden i form af fjernaflæste målere hos fjernvarmebrugerne, der kan levere masser af brugbar viden til fjernvarmeselskaberne.

Det er dog meget forskelligt, hvor meget medlemmerne af Dansk Fjernvarme udnytter mulighederne for digitalisering – både i forhold til hvordan de udnytter data fra de fjernaflæste målere eller om de overhovedet har fået målerne ud hos forbrugerne.

Nu forsøger Dansk Fjernvarme at give inspiration til de værker, der enten er på vej med fjernaflæste målere eller endnu ikke får det fulde potentiale ud af de data, som de kan hive ud af målerne.

Det sker med en workshop onsdag den 15. december i Fjernvarmens Hus. Titlen på dagens workshop er ”Udnyt målerdata til temperaturoptimering og bedre kundeservice”, og den byder på indlæg fra en række fjernvarmeselskaber, der har taget hul på at udnytte de digitale muligheder fra fjernaflæste målere hos forbrugerne.

Det er projektleder Steen Kramer Jensen fra Dansk Fjernvarme, der er har sammensat workshoppen, der varer fra kl. 09.15 til 15.45.

- Vi har efter en spørgeskemaundersøgelse og en række besøg hos vores medlemmer set et behov for, at vi på en praktisk måde deler viden, hvor både fjernvarmeselskaber og leverandører deltager. Derfor prøver vi med et nyt format, hvor der bliver masser af tid til at diskutere udfordringer og muligheder for de enkelte deltagende værker, udtaler Steen Kramer Jensen.

Workshoppen er netop designet til, at deltagerne skal kunne drage nytte af andres erfaringer og blive inspireret til selv at tage fat på digitaliseringen af deres eget selskab. Derfor er dagen ikke alene helliget oplæg, men der er også sat tid af til, at deltagerne erfaringsudveksler flere gange i løbet af dagen i mindre grupper.

Du kan læse mere om workshoppen på hjemmesiden, hvor det også er muligt at melde sig til.

https://www.danskfjernvarme.dk/arrangementer/temadag/workshop-udnyt-mlerdata-til-temperaturoptimering-og-bedre-kundeservice