11. nov 2021 Lokalt

Grøn omstilling sikrer fjernvarmeprisen i Grindsted

Fjernvarmebrugerne i Grindsted kan se frem til, at fjernvarmepriserne stort set holder niveauet fra i år i 2022 – samtidig er fjernvarme 90 procent grøn. 

Fjernvarmeforsyningen i Grindsted, GEV, har i både 2020 og 2021 leveret fjernvarme, der har været 80 til 90 procent grøn og tilmed til en af landets laveste priser. Og det fortsætter GEV med i 2022, skriver forsyningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at det en beslutning fra 2017, der i dag er med til at sikre både den grønne og den billige fjernvarme. Dengang blev det besluttet at aftage endnu mere overskudsvarme fra IFF – det tidligere Dupont. I lyset af de galopperende el- og gaspriser sikrer det både grøn omstilling og lave priser.

- Vi er ovenud tilfredse med, at vi igen kan se vores andelshavere og fjernvarmebrugere i øjnene og fortælle, at det vi gjorde dengang, nu er med til at sikre at deres betaling ikke stiger markant i 2022, udtaler GEV’s direktør René Heiselberg Gier.

- Samtidigt er vi meget bevidste om, at vi som multiforsyning skal bibringe endnu mere forudseenhed i fremtiden og fortsat jagte mulighederne i den grønne omstilling.

Fleksibel brændselsideologi
Hos GEV har man lavet et flerstrenget system, hvor der, udover restvarmen fra IFF, også er restvarme fra spildevandet i Billund Vand & Energi, eget flisværk, el-patron, varmepumpe, gaskedler og kraftvarmemotorer. De to sidstnævnte tænkes konverteret til biogas inden for de kommende år, står der i pressemeddelelsen. 

I 2020 var fjernvarmen 88% grøn i Grindsted, takket være de mange forskellige muligheder man har skabt. Virksomheden har dog en tydelig grøn strategi, der målrettet går efter at blive fossilfri i 2030 og CO2-neutral allerede i 2025. Derfor er der heller ikke tid til at hvile på laurbærrene i GEV, som i sin strategi har pris og grøn omstilling sidestillet.

- Vi har et stort ansvar som andelsselskab, og hjælper jo indirekte vores brugere i hjemmene og virksomhederne, med at nedbringe deres CO2-forbrug, ved at vi leverer grøn energi. At vi så samtidigt gør det til en god pris, er en forudsætning vi er helt bevidst om, udtaler René Heiselberg Gier.