27. okt 2021 Lokalt

Fjernvarmeprisen stiger i Silkeborg

Historisk høje energipriser betyder, at Silkeborg Forsyning må sætte prisen for fjernvarme op.

De voldsomme stigninger på energipriserne får nu også betydning for fjernvarmekunderne hos Silkeborg Forsyning. Fra den 1. november stiger forbrugsbidraget, der er den variable del af varmeregningen med 195 kroner fra 475 kroner til 670 kroner for en megawatt-time (MWh) varme.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor forsyningen særligt peger på, at en seksdobling af gaspriserne er årsag til prisstigningen. Kraftvarmeværket er netop drevet af naturgas, og Silkeborg Forsyning må reagere, når markedet udvikler sig, forklarer direktør Jens Bastrup.

- Vi følger markedet, og når priserne stiger så ekstremt, som de gør nu, så må vi desværre følge med, siger Jens Bastrup, der ikke kan sige, om det bliver den sidste prisstigning:

- Vi går ud med en nødvendig justering nu. Alt afhængigt af udviklingen på energimarkedet hen over vinteren håber vi, at det er nok, siger han.

For et standardhus på 130 m2 med et forbrug på 18,1 MWh varme om året betyder det en stigning fra 12.118 kroner til 15.647 kroner. For et standardhus er det en stigning på 29 procent og 294 kroner om måneden eller 3.529 kroner om året. Priserne er inklusive moms, fremgår det af pressemeddelelsen.

Silkeborg Forsyning oplyser, at de giver de omkring 15.000 fjernvarmekunder direkte besked om prisstigningen på mail, SMS eller pr. brev, ligesom kundeservice sidder klar til at hjælpe med alle spørgsmål.

Selvom prisstigningen træder i kraft pr 1. november 2021, er det først til februar 2022, at varmeregningen skal betales.