15. okt 2021 Landsmøde

Der er stadig midler i Fjernvarmepuljen

Energistyrelsen er med på Landsmøde 2021, hvor de har fået plads på standen hos Dansk Fjernvarme – det handler om at skabe opmærksomhed om puljen og være klar til dialog med fjernvarmeselskaberne.

Landsmødet er traditionelt det største arrangement i energiforsyningen i Danmark, og derfor er det også helt naturligt for fx Energistyrelsen at være tilstede og tilgængelig for deltagerne. Og i år er det måske ekstra aktuelt, fordi Energistyrelsen bl.a. administrerer den såkaldte Fjernvarmepulje.

- Vi vil gerne være med til at skabe opmærksom om puljen og fortælle om, hvordan man søger. Det er ikke så kompliceret, som det måske lyder, og vi vil meget gerne hjælpe det enkelte værk med at få ansøgningsprocessen til at glide så nemt som muligt, fortæller enhedschef Heidi Koch fra Energistyrelsen.

Fjernvarmepuljen blev åbnet i begyndelsen af 2021, og status midt i oktober er, at der er givet tilsagn om støtte på knap 220 millioner kroner. Samlet er der for perioden fra 2021 til 2023 oprindeligt aftalt støtte på i alt 405 millioner kroner – puljen er dog udvidet i forbindelse med Finansloven.

- Energistyrelsen håber naturligvis på, at vi med vores tilstedeværelse på landsmødet vil skabe interesse for puljen, der fortsætter til og med 2024. Men først og fremmest håber vi på at få talt med værkerne og dermed få et indblik i, hvordan verden ser ud fra et fjernvarmeværk, siger Heidi Koch.

Dansk Fjernvarme opfordrer sine medlemmer til at benytte sig af muligheden for at kunne komme i direkte dialog med Energistyrelsen på landsmødet. Der er fortsat midler, der kan søges til konvertering fra olie- og gasopvarmning til grøn fjernvarme.

- Fjernvarmepuljen er en oplagt mulighed til at styrke økonomien i konverteringsprojekterne for fjernvarmeselskaberne, ligesom midlerne kan sikre en skarp tilslutningspris til de kommende forbrugere, pointerer chefkonsulent Nicolai Kipp fra Dansk Fjernvarme.