15. okt 2021 Landsmøde

Mini-session om bestyrelsers strategiske overvejelser omkring konverteringsprojekter på Landsmøde 2021

Som noget helt nyt afholder vi en mini-session, som er særligt målrettet bestyrelsesmedlemmer i alle fjernvarmeselskaber fra både amba'er og kommunalt ejede selskaber.

Hvad er fjernvarmens rolle i den grønne omstilling? Hvorfor er nogle bestyrelser aktive mht. konverteringsprojekter? Hvordan er konkurrencesituationen på varmeområdet i forhold til eksempelvis varmepumper og hvad når der ikke længere er tilslutningspligt? Der er mange spørgsmål, som melder sig i en energibranche i hastig udvikling.

Derfor afholder vi en mini-sessionen torsdag den 28. oktober kl. 13.15-14.15 i 'Det Lille Teater' på 1. sal i AKKC.
Mini-sessionen er særligt relevant for bestyrelsesmedlemmer i varmeselskaber.

Med et ambitiøst mål om at have en grøn og fossilfri fjernvarme i Danmark i 2030 er det vigtigt, at bestyrelserne i landets fjernvarmeselskaber kan arbejde strategisk, langsigtet og helhedsorienteret med selskabets største muligheder og udfordringer. I relation til det står samarbejde med kommunen som en vigtig brik. Og det gælder både for de kommunalt ejede selskaber og for forbrugerejede selskaber. Men det er en balance at sikre økonomisk ansvarlighed, fordelagtige fjernvarmepriser og samtidig deltage aktivt i udbredelsen af fjernvarme til nye områder.

Kom og hør panelet debattere, hvordan man strategisk begynder at tænke i konverteringer og innovation som bestyrelse – for at sikre at fjernvarmeselskabet også på sigt vil kunne overleve i fremtidens energisystem. Og deltag gerne selv i debatten eller stil spørgsmål.

Program

13.15 VELKOMMEN
Nina Marie Holmboe, Søren Magnussen og Nicolai Kipp, Dansk Fjernvarme

13.25 PANELDEBAT MED BESTYRELSESMEDLEMMER
Paneldebat om de strategiske overvejelser i fjernvarmeselskabers bestyrelser omkring prioritering af konverteringsprojekter og den grønne omstilling. 
Søren Edlefsen, formand, Assens Fjernvarme a.m.b.a.
Søren Knudsen, formand, Haderslev Fjernvarme a.m.b.a.
Anders Nørregård, formand, Middelfart Fjernvarme a.m.b.a.
Sophus Vørsing, formand, Greve Fjernvarme
Lars Fischer, bestyrelsesmedlem, Næstved Fjernvarme
Kristoffer Petersen, bestyrelsesmedlem, Næstved Fjernvarme

13.55 OPSAMLING OG SPØRGSMÅL FRA SALEN

14.15 TAK FOR NU