13. okt 2021 Energi på Toppen

Fjernvarme er nøglen til at komme i mål

Landsmøde 2021 byder på en særudgave Energi På Toppen om behovet og nødvendigheden af sektorkobling – du kan streame hele særudgaven online fredag formiddag. 

Fredag den 29. oktober afvikler Dansk Fjernvarme en særudgave af netværksmødet Energi På Toppen. Det sker på Landsmøde 2021, og det bliver streamet live, så andre end deltagerne på landsmødet kan følge med. Foto: Jesper Voldgaard.

Det overordnede tema for Landsmøde 2021 i slutningen af oktober er at synliggøre og forklare, hvorfor fjernvarmesektoren er helt central for at kunne lykkes med den grønne omstilling i Danmark. Og det bliver aktualiseret yderligere med en særudgave af det traditionelle netværksmøde Energi På Toppen fredag formiddag under landsmødet.

Og som noget helt særligt vil det være muligt at følge med i Energi På Toppen via sin computer eller tablet. Dansk Fjernvarme streamer nemlig hele særudgaven direkte fra Landsmøde 2021 i Aalborg fra kl. 10 til 11.40.

- Normalt afholder vi Energi På Toppen som et fysisk møde. Det gør vi også på Landsmøde 2021, men vi mener, at dagsordenen på denne særudgave er så vigtig, at vi vælger at sende den online til alle de, der ikke har mulighed for at være med på landsmødet i Aalborg, forklarer direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Det er afgørende nødvendigt at få styr på, hvor energien og varmen skal komme fra, så der kommer en omkostningseffektiv omstilling af det danske samfund. Og det helt centrale spørgsmål på energi- og forsyningsområdet er, om der er energi nok til at forsyne danskerne, når hele energiforsyningen bliver omstillet inden for de kommende år,.

Dansk Fjernvarme har selv gentagne gange peget på nødvendigheden af, at der fra politisk hold er et særligt fokus på sektorkoblingen, påpeger Kim Mortensen, der blandt andet henviser til nødvendigheden af, at der træffes en hurtig beslutning om udviklingen af blandt andet PtX – helt som det også er fremhævet af klimaminister Dan Jørgensen på baggrund af et notat fra Dansk Fjernvarme.

- Helt generelt kan man sige, at vi skal op i tempo med de grundlæggende beslutninger. Derfor opfordrer Dansk Fjernvarme til, at Folketinget snarest sætter sig sammen om arbejdsbordet, så branchen får nogle klare rammer at navigere efter, siger Kim Mortensen.

Her får du mere at vide om, hvor du kan koble dig på online-streaming fra særudgaven af Energi På Toppen.

Dansk Fjernvarme har tidligere bragt interviews med en række af indlægsholderne på særudgaven af Energi På Toppen: