11. okt 2021 Lokalt

Nu kan vi få endnu flere på fjernvarmen

Varmeleverancen fra TVIS gør det muligt for Vamdrup Fjernvarme at få endnu flere sluttet til fjernvarmenettet. Og det er man allerede godt i gang med. 

Der er fuld fart på konverteringerne i Vamdrup, hvor man med at være klar med fjernvarme til 77 huse inden jul. Frem mod 2025 vil Vamdrup Fjernvarme gerne have tilsluttet op mod godt 400 huse i Vamdrup. Foto: TVIS.

Formand Niels Thomsen ser meget lyst på fremtiden for fjernvarmen i Vamdrup. Som formand for Vamdrup Fjernvarme har han også mange gode grunde til det, efter at TVIS er begyndt at sende varmt vand ud til fjernvarmeværket i den lille by sydøst for Kolding.

Sammenkoblingen – via Lunderskov – til transmissionsledningen fra TVIS betyder nemlig, at Vamdrup Fjernvarme både får masser af grøn varme til forbrugerne og mulighed for at udvide yderligere og få endnu flere på den grønne fjernvarme.

- Det allervigtigste er, at vi kan få mange flere med. Den dækning, som vi har i dag, kan vi ikke være tilfredse med, og der er et potentiale her i selve byen på 400-500, som vi kun kan få med, hvis vi kan tilbyde en stabil pris og et alternativ, der er grønt, forklarer Niels Thomsen.

Han understreger, at de to faktorer – grøn fjernvarme og en stabil pris – har været afgørende for bestyrelsen igennem hele projektet, der blev påbegyndt helt tilbage i 2015. Og selv om prisen fortsat har en vigtig rolle for valget af fjernvarme, så vil Niels Thomsen ikke undervurdere betydningen af, at der er tale om grøn varme.

- Vi kan mærke, at når vi kommer ud i de områder, hvor der er en masse unge mennesker, så betyder det noget, at det ikke længere er gas, der bliver brugt til at varme vandet. Det betyder utroligt meget, siger Niels Thomsen.

Og der er allerede fuld fart på konverteringerne i Vamdrup. Niels Thomsen fortæller, at Vamdrup Fjernvarme har delt projektet op, så man tager et område hver år frem mod 2025. Husene i det første område – det drejer sig om 77 huse – skal gerne være klar til fjernvarme inden jul.

- Så forventer vi at kunne tilkoble 143 huse fra Område 2 i løbet af 2022, og frem mod 2025 skulle vi gerne kunne tilsluttet op mod godt 400 huse i Vamdrup.

Han regner ikke med, at Vamdrup by bliver helt grøn. Som det er nu, så er der enkelte huse og industrivirksomheder, der ikke kommer med på fjernvarmeforsyningen. Men han har håb og tro på, at det næste skridt bliver at få tilsluttet boliger uden for Vamdrup by.

- Det bliver det næste vi tager fat på, siger han.