07. okt 2021 Lokalt

Nu graver de i Hornsyld

Hornsyld Klimavarme tog onsdag fat på gravearbejdet, så beboerne frem mod udgangen af 2022 kan få fjernvarme.

De var tidligt på færde i Hornsyld onsdag i denne uge. Allerede klokken 08.00 stod borgmester Kasper Glyngø fra Hedensted Kommune klar til at tage det første spadestik til et nyt fjernvarmenet sammen med bestyrelsen for Hornsyld Klimavarme.

Senere på dagen tog entreprenøren fat med at tage de første jordbundsprøver i området ved Skovparken i Hornsyld, fremgår det af en pressemeddelelse fra det nye fjernvarmeselskab.

- Åbningen signalerer, at nu går vi i gang, og at borgerne kan forvente at se rør, gravemaskiner og arbejdere i gadebilledet. Vi vil selvfølgelig gøre alt for at gennemføre projektet med så få gener som muligt. Derfor starter vi med at etablere de mindre lokale forsyningsnet i byen, siger Rasmus Ole Hansen, der er formand for bestyrelsen i Hornsyld Klimavarme.

Udover at påbegynde gravearbejdet, så bliver der nu sideløbende arbejdet på at fremstille en varmepumpe, der skal levere varmen til borgerne. Formanden forklarer, at gravearbejdet i første omgang kommer til at foregå omkring Skovparken fra oktober til december 2021.

- I efterårsferien åbner den byggeplads, der frem mod jul skal forsyne Skovparken med rør og andre byggematerialer. Når det er på plads, begynder gravearbejdet på de forskellige veje, fortæller Rasmus Ole Hansen.

Borgmester Kasper Glyngø roser det lokale initiativ, der står bag tilblivelsen af Hornsyld Klimavarme og arbejdet med at forsyne området med fjernvarme, der er baseret på overskudsvarme fra lokale industrivirksomheder.

- Vi er på kig efter gode projekter, og vi skal som kommune gribe bolden. Men hvis det skal fungere, skal vi ikke trække det. Der skal være ejerskab og commitment, som der har været her. Og vi håber, at et projekt som Hornsyld Klimavarme kan være med til at inspirere andre grønne initiativer, siger Kasper Glyngø.