05. okt 2021 Lokalt

Fredag bliver en festdag flere steder i Østjylland

Vamdrup Fjernvarme åbner for varmt vand fra TVIS fredag formiddag, mens Løsning Fjernvarme markerer påbegyndelsen af nyt konverteringsprojekt om eftermiddagen.

Hele to fjernvarmeselskaber bruger fredag den 8. oktober på fejre projekter, der bidrager til en grønne fremtid for eksisterende og kommende fjernvarmekunder. Om formiddagen er det Vamdrup Fjernvarme, mens det fredag eftermiddag er Løsning Fjernvarme, der trækker i festtøjet.

Det begynder som nævnt fredag formiddag i Vamdrup, hvor det lokale fjernvarmeselskaber formelt åbner for hanen og lader varmt vand fra TVIS flyde over i deres eget lokale fjernvarmenet. Det sker klokken 10, hvor formanden sammen med bl.a. borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, sørger for, at der bliver åbnet for forbindelsen til TVIS.

Over det seneste års tid er 12 kilometer fjernvarmeledning blevet opgraderet, ligesom der er etableret otte kilometer varmetransmissionsledning mellem Lunderskov og Vamdrup. Der er bl.a. også bygget to nye stationer, og tre eksisterende stationer er ombygget mellem Kolding og Vamdrup.

Løsning tager hul på nyt konverteringsprojekt
Senere fredag – klokken 14 – byder Løsning Fjernvarme på startskud på det seneste konverteringsprojekt, hvor over 220 olie- og gasfyr skal forsynes med fjernvarme, som næsten er 100 procent fossil-fri.  Det drejer sig om det såkaldte Stjernevejsprojekt.

Når de nye kunder er på fjernvarmenettet vil det spare 185 tons CO2 på årsplan, fremgår det af invitationen. Projektet har bl.a. været en succes, fordi beboerne fik mulighed for at tilmelde sig en nøglefærdig løsning og et abonnement, hvor Løsning Fjernvarme servicerer og vedligeholder fjernvarmeanlægget hjemme i boligerne bestående af enten veksler eller beholderløsning.