01. okt 2021 Navne

Jan Strømvig - 60 år

Jan Strømvig, administrerende direktør hos Fjernvarme Fyn, fylder 60 år i dag, fredag den 1. oktober.

Jan Strømvig er født og opvokset i Nyborg, hvor først Nørrevold Skole og derefter Vestervold Skole lagde de første grundsten på uddannelsens vej. Efter tre år på Nyborg Gymnasium var interessen for energi og teknik vakt; en interesse som senere skulle blive retningsgivende for karrieren. Derfor blev de fynske omgivelser snart skiftet ud med adresse i hovedstaden og studier på Danmarks Tekniske Universitet til en uddannelse som maskiningeniør.

Studiet blev fuldendt i 1985. Dernæst fulgte en karriere hos Krüger, Carl Bro og Sweco, inden Jan kom til Fjernvarme Fyn. I første omgang stod der afdelingsleder for forsyning og produktion på visitkortet. Senere blev titlen som vicedirektør tilføjet til CV’et. Og i maj 2010 blev han udnævnt som administrerende direktør; en post han har varetaget lige siden.

Det skorter ikke på store øjeblikke i det professionelle parløb mellem Jan Strømvig og Fjernvarme Fyn. Blandt højdepunkterne kan nævnes, da virksomheden overtog Fynsværket i 2015. Og allerede til næste år, i 2022, rundes endnu en milepæl, når Fjernvarme Fyn tager afsked med kullet.

I de kommende år skal Jan Strømvig derfor stå i spidsen for virksomhedens milliardstore investeringer i fremtidens grønne og klimavenlige fjernvarme. Og med konkrete investeringer i blandt andet store varmepumper og anlæg til at udnytte overskudsvarme samt adskillige projekter om fremtidens teknologi, er man allerede kommet langt.

Der er således sket meget, siden de første barnesko blev trådt i Nyborgs gader.

Det gælder også i privatlivet, hvor Jan kan fejre sin fødselsdag sammen med hustruen Charlotte og deres tre børn Louise, Jacob og Emilie.