28. sep 2021 Lokalt

Der gøres klar til fjernvarmen i Rørvig

Tæt på 200 beboere i Rørvig har sagt ja til fjernvarme – nu går gravearbejdet i gang, lyder meldingen fra Odsherreds Forsyning. 

Når kalenderen lige om lidt skifter til oktober, er det samtidig startsignalet til, at arbejdet med at etablere fjernvarme for alvor går i gang i nordsjællandske Rørvig. I første omgang er entreprenøren, Per Aarsleff, gået i gang med at etablere en stor mandskabs- og materialeplads i byen.

Pladsen bliver bygget op ved Rørvig Vandværk, og den bliver helt central for det mandskab og de materialer, der skal til for, at fjernvarmen i fremtiden kommer fra varmeværket ud til de foreløbig små 200 kommende fjernvarmekunder.

– Vi kommer til at forstyrre dagligdagen i Rørvig, når gravearbejdet begynder til oktober, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at minimere generne, understreger økonomidirektør Claus Thorsen fra Odsherred Forsyning i en pressemeddelelse.

- Det er et stort projekt, vi går i gang med, og det er klart, at det kommer til at være meget synligt i byen, tilføjer Claus Thorsen, der forklarer, at Odsherred Forsyning også vil være til stede lokalt i forbindelse med udrulningen af fjernvarme i byen.

Odsherred Forsyning har lejet et kontor på Møllebakken 4, hvor folk er velkomne til at komme og få svar på deres spørgsmål. Herudover bliver der inden længe inviteret til infomøde for alle, der bor i Rørvig, fremgår det af forsyningens pressemeddelelse.

Aarsleff kommer også og banker på hos varmekunderne, når entreprenøren inden længe skal i gang med at lave skitser over de installationer, som kunderne skal have på deres grund og i deres bolig.