05. aug 2021 Lokalt

Hjemmeside har hjulpet Viborg i konverteringsproces

En hjemmeside har hjulpet Viborg Varme med at undersøge, hvor der er størst interesse blandt borgerne for at få fjernvarme. 

På slipgassen.dk kan man som borger i Viborg og omegn tilkendegive, om man er interesseret i at konvertere til fjernvarme. Det har knap 1600 gjort. Viborg Varme har også bedt borgerne om at svare nej tak, hvis de ikke var interesserede i at konvertere. Det har blot 11 gjort. Og især det tal glæder direktør i Viborg Varme, Morten Abildgaard.

- Det, synes jeg, vidner lidt om, at der ikke er så meget modstand. At der ikke er en bevægelse, der vil lave en kampagne mod fjernvarme, siger han og fortsætter:

- Det er vores erfaring fra det her, at hvis man tager forbrugerne med ind i processen tidligt, så kommer man lettere i mål.

Mens hjemmesiden slipgassen.dk har været aktiv, har Viborg Varme gjort meget for at opdatere siden, så borgerne kunne følge med i, hvordan interessen fordelte sig i deres område – og hvor tæt man var på at få en høj nok tilslutningsprocent. Det lille tiltag har ifølge direktøren haft en positiv effekt.

- Der er helt sikkert nogle, der gerne vil have fjernvarme i de enkelte områder, som har båret ved til interessen. Det har hjulpet og kommer os til gode, når vi skal have fyldt de mere bindende blanketter ud, oplyser Morten Abildgaard.

I Viborg og omegn er der et samlet konverteringspotentiale på omkring 3.500 husstande. Viborg Varme har identificeret 25 områder i Viborg og omegn, som alle har været markeret på slipgassen.dk. Udover hjemmesiden har fjernvarmeselskabet også undersøgt interessen hos grundejer- og borgerforeninger ved at holde informationsmøder.

- Baseret på alle tilkendegivelser går vi nu i gang med at lave projektforslag til de steder, hvor interessen for tilslutning har været høj nok, fortæller direktøren.

I begyndelsen af det nye år vil selskabet arbejde på at få mere bindende tilkendegivelser fra interesserede borgere og virksomheder. Umiddelbart ser det ud til, at omkring 1.500 husstande vil blive konverteret i denne omgang.