28. jun 2021 Pressemeddelelse

Prisen på fjernvarme falder fortsat

En ny opgørelse fra Forsyningstilsynet viser, at prisen på fjernvarme endnu en gang er faldet. Det vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

- I et svært år, hvor rigtig mange selskaber har haft fokus på at levere grøn omstilling og udskifte deres varmeproduktion, er det aldeles positivt, at de fortsat sænker priserne, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme. Foto: Jesper Voldgaard.

I gennemsnit koster det 12.848 kr. om året at få varmet et standardhus op med fjernvarme. Selvom prisfaldet på i alt 0,4 procent siden 2020 er beskedent, vækker det glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheforening.

- Jeg synes, der er er grund til at glæde sig over udviklingen, hvor fjernvarmeselskaberne fortsat reducerer deres omkostninger og sætter priserne ned for deres kunder. I et svært år, hvor rigtig mange selskaber har haft fokus på at levere grøn omstilling og udskifte deres varmeproduktion, er det aldeles positivt, at de fortsat sænker priserne, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Mere grøn varme til lavere priser
I dag kommer 2/3 af fjernvarmen fra grøn energi. Fjernvarmeselskaberne har imidlertid som mål at blive 100 procent grønne i 2030.

- Fjernvarmen kan blive 100 procent grøn i 2030. Hvis ellers fjernvarmeselskaberne får fornuftige fremtidssikrede rammevilkår og en nødvendig grad af frihed, til at tage kloge lokale beslutninger, er jeg ikke i tvivl om, at vi kan nå i mål. Og at vi kan nå i mål samtidig med, at vi fortsat sikrer grøn varme til endnu flere danskere og til endnu lavere priser, siger Rune Moesgaard.

Læs pressemeddelelse fra Forsyningstilsynet her.