23. jun 2021 Landsmøde

Fjernvarmeprisen er en anerkendelse

Hvide Sande Fjernvarme vandt Fjernvarmeprisen i 2020, og de har taget det som en anerkendelse af deres indsats. Nu kan nye kandidater til prisen i 2021 melde sig.

Hvide Sande Fjernvarme modtog Fjernvarmeprisen i 2020 - og de ser det som anerkendelse af de klimatilpasninger, som værket har gennemført over de senere år. Foto: Jesper Voldgaard.
Normalt bliver vinderen af fjernvarmeprisen både valgt og fejret på det årlige landsmøde. Men i 2020 var det anderledes, fordi selve landsmødet blev aflyst, så både valget af vinderen og fejringen skete over nettet. Men for vinderen – Hvide Sande Fjernvarme – var det nu alligevel en god oplevelse.

- Det var okay, at det skete på den måde. Vi havde en hyggelig dag med medarbejdere og bestyrelse på værket, så det var faktisk helt fint, fortæller driftsleder Martin Halkjær Kristensen, der var modtager af prisen over nettet i efteråret sidste år.

Hvide Sande Fjernvarme var nomineret til prisen for deres grønne omstilling, der har sænket deres CO2-udslip markant. I løbet af de seneste fem år har selskabet således reduceret deres CO2-udslip med hele 97 procent.

Afstemningen foregik online, mens Dansk Fjernvarme afviklede den virtuelle konference ”Grønne udfordringer – varme svar” den 29. oktober, og deltagerne på konferencen værdsatte indsatsen med at give dem Fjernvarmeprisen 2020.

- Vi ser det selv som en anerkendelse af vores tiltag i forbindelse med varmeproduktionen, og som et udtryk for, at vi har gjort det godt nok, ræsonnerer Martin Halkjær Kristensen i dag – lidt mere end et halvt år efter, de vandt prisen foran de øvrige nominerede; Næstved Fjernvarme og Hobro Varmeværk.

Indstillinger bliver modtaget nu
Nu er det igen pristid for fjernvarmesektoren. Dansk Fjernvarme efterlyser kandidater til de nominerede til Fjernvarmeprisen 2021, og i år er det ikke alene medlemmer af Dansk Fjernvarme, der kan indstille – det kan alle.

I 2021 bliver prisen tildelt personer, fjernvarmeselskaber, virksomheder eller andre aktører, der sammen eller på egen hånd har taget afgørende skridt mod at sikre Grøn varme til hele Danmark.

Så har du – eller en af dine kolleger - kendskab til varmeselskaber, personer eller virksomheder, som opfylder kriterierne, så send dem forbi Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Alle må indstille en kandidat til Fjernvarmeprisen 2021, herunder sig selv, andre selskaber, virksomheder eller personer.

Alle ansøgninger behandles af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen, som Dansk Fjernvarmes medlemmer herefter stemmer på.

Fjernvarmeprisen 2021 uddeles på årets landsmøde i oktober.