17. jun 2021 Lokalt

Silkeborg Forsyning lukker Grauballe ind i varmen

Grauballeområdet kan godt gøre klar til at komme på både fjernvarmenettet og få vand fra Silkeborg Forsyning.

Silkeborg Forsyning er netop gået i gang med at udvide fjernvarmenettet til et nyt boligområde i Grauballe. Området i den sydlige ende af byen får klimavenlig og fremtidssikret fjernvarme og rent drikkevand fra Silkeborg, lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Gravearbejdet blev påbegyndt den 15. juni, og Silkeborg Forsyning forventer, at ledningerne er lagt i jorden til november. Det betyder, at beboerne sidst på året kan åbne for radiatoren og det varme vand.

- Fjernvarme er en klimavenlig, komfortabel og konkurrencedygtig varmekilde, som kunderne er fælles om. Jeg er glad for, at vi nu kan invitere det første boligområde i Grauballe ind i varmen. Samtidig styrker vi forsyningssikkerheden for drikkevand. Det er meget positivt, siger direktør i Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup.

Silkeborg Forsyning skal i første omgang forsyne 109 nye boliger, som opføres i Grauballes sydøstlige udkant ved Søndre Grauballevej og Jernaldervej, med fjernvarme og drikkevand. Men fjernvarmepotentialet er meget større end de første 109 boliger.

Grauballe er i dag primært forsynet med naturgas, men med fjernvarmens indtog i den sydøstlige ende af byen, kan det blive relevant for mange beboere at skifte til fjernvarme. Silkeborg Forsyning undersøger i øjeblikket grundlaget og potentialet i et projekt, der skal give beboerne en attraktiv mulighed for at skifte til fjernvarme.

- Vi tænker langsigtet i Silkeborg Forsyning. Med projektet sikrer vi, at vi kan forsyne hele Grauballe med fjernvarme. Samtidig understøtter vi Silkeborg Kommunes planer med Eriksborg ved at tilbyde fjernvarme til første etape af projektet, siger Jens Bastrup.

I første omgang skal potentialet regnes igennem for at sikre, at projektet er rentabelt. Hvis regnestykket ender positivt, skal Silkeborg Kommune derefter godkende, at fjernvarmen udbredes i Grauballe-området. Silkeborg Forsyning regner med, at økonomien er kortlagt i løbet af efteråret.