16. jun 2021 Kurser & arrangementer

Skal I vinde Fjernvarmeprisen 2021?

Har du slået et ekstra slag for den grønne omstilling det seneste år?  Så er det nu, at du skal sende din ansøgning.

Fjernvarmeprisen 2019

Hvert år uddeles Fjernvarmeprisen til en aktør, som har udmærket sig inden for fjernvarme- og forsyningssektoren og den grønne omstilling.

I 2020 var det Hvide Sande Fjernvarme der løb med Fjernvarmeprisen, da de over en årrække har formået at sænke deres CO2-udslip med 97 procent.

Nu er der åbnet op for at indstille kandidater til dette års pris, så kender du til et varmeselskab, personer, samarbejdspartnere eller en virksomheder, der skal indstilles til prisen så send din ansøgning nu!

Prisen overrækkes i 2021 til: Personer, fjernvarmeselskaber, virksomheder eller andre aktører, der sammen eller på egen hånd har taget afgørende skridt mod at sikre Grøn varme til hele Danmark.

Herunder tiltag til:

  • Grøn og konkurrencedygtig varme
    At sikre en robust, konkurrencedygtig og 100 % grøn varmeforsyning ved at tilvejebringe de nødvendige tekniske forudsætninger og økonomiske rammevilkår. Fokus på at videreudvikle produktion ogdistributionafvarmeogkølingogatoptimeresamspilletmed andre sektorer samt energi- og forsyningssystemer.
  • Grønne byer og lokalsamfund
    I samarbejde med kommuner, erhvervsliv og andre sektorer – at udvikle nye kundekoncepter, samarbejdsformer og forretningsmodeller, der muliggør at tilbyde og markedsføre konkurrence- og bæredygtige løsninger,somkanunderstøttedengrønneomstillingialledanskebyer og lokalområder.
  • Demokratisk ejerskab
    At fastholde og udvikle en fjernvarmesektorbaseretpåetdemokratiskejerskabogetnonprofit-princip. Der vil især være fokus på at understøtte fjernvarmeselskaberne i at organisere og drive effektive, socialt ansvarligeogtransparenteselskabermedbredfolkeligopbakning og involvering.

Alle ansøgninger behandles af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen, som Dansk Fjernvarmes medlemmer herefter stemmer på.

Fjernvarmeprisen 2021 uddeles den 28. oktober på Dansk Fjernvarmes landsmøde.

Har du – eller en af dine kolleger - kendskab til varmeselskaber, personer eller virksomheder, som matcher beskrivelsen, så prik endelig til dem og send dem forbi Dansk Fjernvarmes hjemmeside.

Alle kan indstille en kandidat til Fjernvarmeprisen 2021, herunder sig selv, andre selskaber, virksomheder eller personer.

Du kan læse mere om Fjernvarmeprisen 2021 her.