16. jun 2021 Lokalt

Ewii åbner kompetencecenter for opvarmning

Det er en hæmsko for den grønne omstilling, at erhvervslivet skal forhøre sig flere forskellige steder for at få uvildig rådgivning om grøn opvarmning, mener Ewii. 

Det er afgørende for den grønne omstilling, hvordan Danmark bliver opvarmet. Derfor lancerer energiselskabet Ewii nu et kompetencecenter for grøn og bæredygtig opvarmning, hvor al viden om varme kan findes samme sted.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at centret skal samle al kvalificeret viden om opvarmning ét sted, hvor man kan få uvildig rådgivning, lyder det.

- Problemet i dag er, at man er nødt til at henvende sig steder, hvor der er en forudindtaget præference. Fjernvarmeselskaberne har en interesse i at sælge fjernvarme, og varmepumpe-virksomhederne vil sælge varmepumper. Det er der ikke noget odiøst i, men det er en anakronisme i en bæredygtig brydningstid. Der er brug for et sted, hvor rådgiverne ikke er gift med en bestemt løsning på forhånd, siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn.

I første omgang skal centret henvende sig til erhvervskunder og partnerskaber inden for varmeindustrien. Senere er det dog planen, at centret skal udvides, så også privatpersoner kan få rådgivning om grøn boligopvarmning.

Centret vil blive placeret i Ewii’s hovedkvarter i Kolding.