19. maj 2021 PULS

Poul er trofast deltager på PULS

Det er den særlige stemning på PULS, der trækker Poul Kristensen fra Mors til Kolding næsten hvert år. Og så fordi han kan møde kollegaer, han normalt ikke møder så ofte.

Poul Kristensen er en flittig deltager på arrangementer hos Dansk Fjernvarme - som her på Landsmødet i 2019 - og han ser frem til at være på PULS 2021, der bliver afholdt i Fjernvarmens Hus den 24. juni. Foto: Jesper Voldgaard.

Han er ikke sikker, men formanden for Sdr. Herred Kraftvarmeværker, Poul Kristensen, mener, at han kun har misset en enkelt udgave af det årlige mini-folkemøde for fjernvarmesektoren, PULS, siden det så dagens lys helt tilbage i 2013. Han kommer heller ikke til at gå glip af det i år, hvor han også er at finde i teltet ved Fjernvarmens Hus, når PULS 2021 bliver afviklet torsdag den 24. juni.

- Det plejer at være en rigtig god dag med et rigtigt spændende program. Og så er der en særlige stemning med at være i teltet og hele afviklingen. Der er noget at se frem til, mener Poul Kristensen forud for årets udgave af PULS.

Allerede nu ser han frem til ikke bare at møde kollegaer fra andre fjernvarmeselskabet, men også til at blive klogere på aktuelle emner. Det gælder bl.a. oplægget og debatten om digitaliseringen af fjernvarmesektoren, der finder sted midt på formiddagen.

- Digitaliseringen er en stor opgave for os, fordi det er noget, der bliver krævet af os eller stillet forventninger til – blandt andet fra forbrugerne, siger Poul Kristensen.

Han nævner også, at han ser frem til at høre, hvad indlægsholderne har at sige om fremtiden for fjernvarmen. Det er noget, der fylder rigtig meget på Mors, fordi Sdr. Herred Kraftvarmeværk står overfor store beslutninger i forhold til den grønne omstilling.

- Vi er jo egentlig langt henne i den grønne omstilling, fordi vi tidligt omstillede til biomasse. Nu skal vi så nærmest til at begynde forfra og overveje, hvad vi gør med biomassen i fremtiden, lyder det fra Poul Kristensen, der håber at hente inspiration på PULS 2021.

Han nævner også, at PULS kendetegner sig ved, at det for ham er et andet ”klientel”, når han ellers er til arrangementer i fjernvarmesammenhæng. Normalt er han oftest afsted til temadage og møder i fx varmepumpegruppen.

- Det er mit indtryk, at PULS mere henvender sig til beslutningstagerne og nogle af de større selskaber. Men selv om jeg kommer fra et lille værk, så er der stadig masser af tage med hjem. Fx at der er nogle af de større værker, der sidder med helt de samme problemstillinger som os – bare i et andet størrelsesforhold, siger Poul Kristensen.

Læs mere om PULS 2021 og meld dig til her.