18. maj 2021 Corona

Genåbning fortsætter med ny aftale

Et flertal i Folketinget har indgået aftale om yderligere genåbning, der bl.a. fremskynder tilbagevenden til arbejdspladserne. 

Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige indgik i nat en aftale om yderligere genåbning, der er gældende fra den 21. maj 2021. Aftalen har en række elementer, der har betydning for fjernvarmeværkerne.

Aftalen betyder bl.a., at der bliver lagt op til en gradvis normalisering af fysisk fremmøde på arbejdspladser. Der gælder pr. 21. maj en anbefaling om 20 pct. fysisk fremmøde. Fra 14. juni 2021, når alle over 50 år har modtaget første stik, anbefales 50 pct. fremmøde og fra 31. august 2021 100 pct. fysisk fremmøde.

- Det er vores opfattelse i Dansk Fjernvarme, at de fleste arbejdspladser – herunder også fjernvarmeværkerne - lige så stille er ved at finde løsninger på, hvordan det er muligt at give flere og flere adgang til fysisk fremmøde på kontorerne, siger juridisk konsulent Birthe Boisen.

Derudover fremgår det af aftalen, at det ”lille” forsamlingsforbud fortsætter efter den tidligere aftalte plan, der blev vedtaget politisk den 15. april. Fra og med den 21. maj bliver det maksimale antal personer forsamlet indendørs øget til 50 , mens det fra den 11. juni bliver løftet til 100 personer.

I forhold til generalforsamlinger – der afvikles i forhold til det ”store” forsamlingsforbud – så fortsætter reglen om, at man samles op til 1000 personer fordelt i 2 afsnit.

Her kan du tilgå den politiske aftale.