12. apr 2021 Corona

Fremrykket vaccinationsplan for fjernvarmen er skrottet

Medarbejdere i kritiske driftsfunktioner i forsyningssektoren og fjernvarmen bliver vaccineret på lige fod med andre borgere i samfundet. 

For godt en måned siden blev det besluttet at justere vaccinationsplanerne, så bl.a. driftskritiske ansatte i fjernvarmen ikke længere ville komme foran i vaccinationskøen. Det blev meldt ud fra Energistyrelsen den 18. marts og med det samme viderebragt fra Dansk Fjernvarme til sine medlemmer.

Dermed blev de foregående ugers og måneders arbejde på at gøre klar hos fjernvarmeselskaberne gjort overflødig. Selskaberne var bl.a. blevet bedt om at have oplysninger på medarbejdere klar til at sende ind til Energistyrelsen

Fjernvarmesektorens medarbejdere vil i stedet modtage deres indkaldelse til vacciner, efterhånden som deres respektive aldre har plads i den nye vaccinationskalender. Indkaldelserne er styret af alder, og du kan læse mere om kalenderen her, der senest er opdateret den 29. marts.

Energistyrelsen fortæller, at man dog fortsat modtager henvendelser fra fjernvarmeværker, der spørger til, hvornår deres medarbejdere vil blive vaccineret. Svaret er altså, at der ikke længere er en prioritering af medarbejdere i fjernvarme- eller forsyningssektoren.