12. apr 2021 Corona

Hadsund udskyder generalforsamling

Corona-restriktionerne fører til, at Hadsund Fjernvarme udskyder sin ordinære generalforsamling. Dansk Fjernvarme opfordrer medlemmer til at gennemføre generalforsamlinger elektronisk, hvis det er muligt. 

Hadsund Fjernvarme skulle ifølge vedtægterne have afholdt sin ordinære generalforsamling senest den 30. april. Men nu har fjernvarmeselskabets bestyrelse valgt at udskyde afviklingen på ubestemt tid. Det meddeler selskabet på sin hjemmeside.

”Indkaldelse til generalforsamlingen udskydes, indtil myndighederne igen giver tilladelse til, at større forsamlinger kan samles uden det medfører en smitterisiko. Når det igen er muligt at afholde generalforsamling, vil generalforsamlingen igen blive indkaldt med det varsel, som fremgår af vores vedtægter, ” skriver bestyrelsen i sin begrundelse for at udskyde generalforsamlingen.

Samtidig gør bestyrelsen opmærksom på, at den siddende bestyrelse fortsætter, indtil der bliver valgt en ny bestyrelse, og at den fungerende bestyrelse sikrer, at alle krav fra myndighederne bliver overholdt frem til afholdelse af generalforsamlingen.

Elektronisk generalforsamling
Dansk Fjernvarme har tidligere orienteret om, at generalforsamlinger indtil videre ikke må afvikles med fysisk fremmøde, som følge af corona-restriktionerne. Samtidig opfordrer Dansk Fjernvarme sine medlemmer til at afvikle generalforsamlingerne elektronisk.

- Vores anbefaling er, at medlemmerne bør overveje en elektronisk generalforsamling, hvis selskabet ifølge deres vedtægt skal holde den ordinære generalforsamling her i foråret, forklarer juridisk konsulent i Dansk Fjernvarme, Birthe Boisen.

- Det er især vigtigt at få afviklet generalforsamlingen, hvis der er vigtige ting, der skal besluttes på generalforsamlingen. Her tænker jeg ikke mindst på investeringer, som bestyrelsen bør have opbakning til.

Hun nævner også, at det bør spille ind, at restriktionerne kan blive genindført på grund af ændringer i smitteudbredelsen. Derfor vil det være optimalt for medlemmerne, hvis de får afviklet deres ordinære generalforsamling elektronisk i de kommende uger og måneder.

Birthe Boisen henviser dog samtidig til, at Erhvervsministeriet tidligere – den 10. marts – har tilkendegivet, at generalforsamlinger lovligt kan udskydes, som man altså har valgt at gøre i Hadsund Fjernvarme.