11. mar 2021 Lokalt

Silkeborg bakker lokalt op om Grøn Varme Kampagne

Klimavenlig fjernvarme kan være en stor løftestang for den grønne omstilling i Danmark. Derfor bakker Silkeborg Forsyning lokalt op om Dansk Fjernvarmes landsdækkende fjernvarmekampagne.

Dansk Fjernvarme har netop lanceret den anden fase af sin kampagne, der skal gøre danskerne mere opmærksomme på, at langt hovedparten af dem får deres varme fra et lokalt fjernvarmeselskab. Og Silkeborg Forsyning er med i forreste linje i den landsdækkende kampagne, der under sloganet "Fremtiden lige for vores fødder" skal øge borgernes viden om fjernvarme.

- Fjernvarme er stabil, nem og klimavenlig varme i dit hus. Og fjernvarmen er en afgørende løftestang for den grønne omstilling i Danmark. Her i Silkeborg er fjernvarme også solvarme, og inden for en kort årrække bliver fjernvarmen udelukkende produceret af vedvarende energikilder, siger direktør i Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup.

Kampagnen skal oplyse og overbevise om, at fjernvarme er det klimavenlige, fremtidssikrede og rigtige valg, når danskerne skal vælge en varmeløsning i deres huse.

Lokale radiokampagner
Silkeborg Forsyning har besluttet at køre en lokal kampagne, der skal skabe opmærksomhed omkring fordelene ved fjernvarme. Et af tiltagene er radioreklamer til Radio Silkeborg og Radio Alfas omkring 94.000 lyttere. Centralt for kampagnen er også silkeborgforsyning.dk/fjernvarme, som er Silkeborg Forsynings egen hjemmeside om fjernvarme, der løbende bliver udviklet.

Jens Bastrup håber på, at budskaberne omkring fjernvarme som det rigtige klimavalg og det nemme og bekvemme som forbruger gør indtryk:

- I Silkeborg producerer vi allerede 20 procent af fjernvarmen på ren solvarme. Og inden for de næste små ti år gør vi fjernvarmen klimaneutral ved at indføre ny, klimavenlig teknologi på vores kraftvarmeværk. Derudover er fjernvarme stabil varmeforsyning på en bekvem og tilgængelig måde for kunden,” siger Jens Bastrup.

Glad for lokal opbakning
I Dansk Fjernvarme er de glade for opbakningen fra Silkeborg Forsyning og de omkring 120 andre forsyningsselskaber, der også er med. Opbakningen er vigtig, for at alle får øjnene op for fjernvarme, siger direktør Kim Mortensen:

- Det er vigtigt, at vi står sammen i fjernvarmebranchen og gør en indsats for at fortælle hele Danmark, at vi allerede har fremtidens nemme, stabile og klima- og komfort-venlige varmeforsyning liggende lige ude i jorden. Så stor tak til Silkeborg Forsyning for at bidrage til den vigtige sag og til at sikre grøn varme til boligejerne, siger han.

Fjernvarmekampagnen kører til og med uge 12 i denne omgang, men vil igen blive lanceret i diverse medier sidst på året i forbindelse med kommunalvalget.