28. jan 2021 Lokalt

Vamdrup Fjernvarme vil gøre hele byen CO2-neutral

Vamdrup Fjernvarme er på vej med et konverteringsprojekt, der skal gøre hele byen CO2-neutral over de kommende år – tilskud fra Fjernvarmepuljen er altafgørende for projektet. 

Der har – som formand Niels Brink Thomsen udtrykker det – været arbejdet dag og nat igennem mange uger på at få deres konverteringsprojekt gjort klar. Projektet omfatter en potentiel konvertering af 500 boliger og bygninger, så Vamdrup by i et opvarmningsmæssigt perspektiv kan blive CO2-neutral.

- Det er en enestående mulighed, konkluderer formanden for Vamdrup Fjernvarme, der i dag har 1169 tilsluttede boliger og bygninger i byen sydvest for Kolding.

- Selv om vi endnu ikke kan gå ud med en konkret pris for tilslutningen, så fornemmer vi, at der er en meget positiv stemning for blive tilsluttet fjernvarmen. Og vi signalerer da også ud i de områder, som vi vil tilslutte, at vi er på vej, siger Niels Brink Thomsen.

Håber på Fjernvarmepuljen
Konverteringsprojektet er sendt til godkendelse i Kolding Kommune, hvorefter det skal til Energistyrelsen i håb om, at projektet kan få del i støttemidlerne fra Fjernvarmepuljen. Og Niels Brink Thomsen understreger, at projektet kun bliver til noget, hvis der kommer støtte fra Fjernvarmepuljen.

- Vi kan ikke gennemføre det uden midler fra Fjernvarmepuljen, slår han fast og giver samtidig udtryk for, at han er bekymret for, om der vil være midler i puljen til projektet i Vamdrup.

- Vi ved jo, at mange af vores fjernvarmekollegaer også er i gang, så efterspørgslen er mange gange større, end de midler der er stillet til rådighed. Så selv om vi selvfølgelig håber på at få del i midlerne, så jeg tror da kun, at vi har en mini-chance.

Den samlede anlægssum for hele projektet er på mellem 25 og 30 millioner kroner, og man har i Vamdrup valgt at dele det op i anlægsetaper over de kommende fire år. Den første etape vil de gerne tage hul på i løbet af i år, og så håber man på, at man kan klare én til halvanden etape de efterfølgende år.