19. jan 2021 Lokalt

53 procent har sagt ja til fjernvarme i Haderslev

Haderslev Fjernvarme har nu så mange positive tilkendegivelser, at de går i gang med et stort konverteringsprojekt til grøn fjernvarme.

I slutningen af november 2020 fik omkring 3.300 boligejere i Haderslev brev om, at de kan blive tilsluttet fjernvarmen, og siden da er det strømmet ind med positive tilkendegivelser. Det er sket i en sådan grad, at Haderslev Fjernvarme nu har 1770 tilkendegivelser fra borgere, så der samlet er 53 procent af de adspurgte borgere, der har sagt ja.

- Det overgår simpelthen min vildeste fantasi. At så mange på så kort tid har vist interesse er imponerende, men det viser også bare, at Haderslev kan noget særligt, når der er et fælles projekt, siger direktør Morten Hartmann til JydskeVestkysten.

Haderslev Fjernvarme melder ud, at man nu går i gang med tilslutningen i de områder, hvor der her og nu er den største tilslutning. Morten Hartmann forventer, at gravemaskinerne efter et EU-udbud og indgåelse af bindende  aftaler med de enkelte husejere begynder at grave i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

Direktøren er særligt glad for, at 250 af de 600 husstande, som Haderslev Fjernvarme ikke kan nå ad de sædvanlige kanaler, fordi de har sagt nej tak til reklamer, via Facebook eller hjemmesiden har henvendt sig og udtrykt interesse.

- Det er vi rigtig glade for, men der er stadig 300, som vi ikke kan komme i kontakt med. Ærgerligt, hvis de går glip af muligheden, men mon ikke de finder ud af, hvad der foregår, når gravemaskinerne går i gang, konstaterer Morten Hartmann.

Tilbuddet om fjernvarmetilslutning gælder endnu et år, og den samlede tilslutning skal op på 60 procent, fremgår det af JydskeVestkysten.

Vi har tidligere omtalt konverteringsprojektet i Haderslev – du kan læse artiklen her.