02. dec 2020 Lokalt

Næstved Fjernvarme er klar til næste konverteringsetape

Åderup kvarteret og en del af Sydbyen i Næstved får fjernvarme fra 2021 – det står fast, efter der nu er mere end 60 procent tilslutning i området. 

I Grimstrupområdet i Næstved er man allerede langt med at tilslutte boliger til fjernvarmen - og nu er der grønt lys til også at begynde i nye gasvarmede kvarterer i byen fra 2021. Foto: Jesper Voldgaard.

Næstved Fjernvarme har fuld fart på udrulningen af konverteringer i hele byen – og nu står det fast, at der fra 2021 bliver endnu mere fjernvarme i den midtsjællandske by. Mere end 60 procent af bygningerne i Åderup kvarteret og en del af Sydbyen har nemlig underskrevet aftale om levering af fjernvarme, når rørene er etableret.

Konkret har i alt 1.141 husstande og virksomheder i området fået tilbudt fjernvarme, og af dem har 793 den 30. november underskrevet aftaler om at få leveret fjernvarme. Det er mere end nok til, at det store anlægsarbejde med at lægge fjernvarmerør i området bliver gennemført.

 - Vi er oprigtigt glade og taknemmelige for den varme modtagelse vores tilbud om fjernvarme har fået i de områder, som aldrig har haft fjernvarme før. Vi glæder os til at gå i gang fra april næste år i Åderup og  en del af Sydbyen, siger direktør for Næstved Fjernvarme, Jens Andersen.

Han oplever, at det både er Næstved Fjernvarmes tilbud om at blive tilsluttet gratis og valget af miljøvenlig varme, der har været med til at give så stor interesse for at blive tilmeldt fjernvarme.

I øjeblikket er Næstved Fjernvarme ved at være færdig med udvidelsen af fjernvarme i Grimstrup området. Her har næsten 70 procent meldt sig til – og der kommer løbende flere tilmeldinger.

Udvidelsen af fjernvarmen til de nye områder bliver efter den nuværende plan etableret i tre etaper fra april 2021 til april 2022.