18. nov 2020

250.000 danskere skal give viden om konverteringslyst

Evida vil spørge en kvart million danskere for at høre, hvad der kan få dem til at skifte gasfyret ud med grøn varme – Dansk Fjernvarme håber den nye viden kan effektivisere konverteringen.

Det statslige gasdistributionsselskab Evida vil sammen med Energistyrelsen bede 250.000 danskere svare på, hvad der kan få dem til at skifte deres nuværende gasfyr ud med en grønne varmekilde. Svarene skal bidrage til realiseringen af den politiske målsætning om at skifte væk fra fossil opvarmning.

- Det er ikke nødvendigvis husstandens varmekilde, der står øverst på vores kunders dagsorden i hverdagen. Derfor igangsætter vi nu en adfærdsanalyse, som skal give os mere viden om, hvad der skal til for, at vores kunder griber de nye muligheder og udskifter deres naturgasfyr til gavn for en grønnere opvarmning, siger Peter Kristensen, chef for Marked og Forretningsudvikling i Evida, i en pressemeddelelse.

200.000 kan konverteres til fjernvarme
Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, ser frem til, at se svarene fra de 250.000 danske husstande, der er i dag får varmen med et gasfyr. Han håber, at man kan blive klogere på, hvad der skal til for, at vi som samfund kan komme videre med den nødvendige grønne omstilling i opvarmningen af vores boliger.

- Vi vil gerne invitere til samarbejde om, hvordan vi får omstillet den fossile kollektive forsyning til fremtidens grønne kollektive forsyning til gavn for boligejere og samfund, siger han og peger på, at en analyse fra COWI tidligere har vist, at cirka 200.000 boliger med et gasfyr med fordel kan skifte til grøn fjernvarme.

- Den viden synes desværre ikke afspejlet i fordelingen af puljemidler, hvilket måske skyldes manglede viden om, hvor effekten af midlerne er størst. Får vi den viden nu, vil det være et godt bidrag til den grønne omstilling, lyder det fra Kim Mortensen.

De 250.000 danskere bliver kontaktet fra og med i dag, hvor de vil blive opfordret til at udfylde et spørgeskema.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Evida her.