07. okt 2020 Energi på Toppen

Podcast om fjernvarmeregulering fra Energi på Toppen

I sidste uge afholdt Dansk Fjernvarme Energi på Toppen, der omhandlede fremtidens økonomiske regulering af fjernvarmen.

Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, er en af de tre aktører, som du lytte til i den nye podcast fra Energi På Toppen. Foto: Jesper Voldgaard.

Slaget den økonomiske regulering af fjernvarmen skal senere på året stå, når regeringen sammen med Folketingets partier skal nå til enighed om, hvordan reguleringen skal skrues sammen.

På myndighedssiden lurer man stadig på at indføre indtægtsrammer og benchmark-regulering, en model som branchen er stærk modstander af. Herfra lyder det, at man i stedet bør lave en fremsynet regulering, der tager udgangspunkt i grøn omstilling, sådan som klimaaftalen for energi fra i sommer også foreskriver.

De forskellige aspekter og vinkler på den forestående meget vigtige beslutning blev ivrigt debatteret, og arrangementet blev også dækket af kommunikationsbureauet med speciale i bæredygtighed Aksiom, som i den anledning har produceret en podcast fra arrangementet.

Heri kan lytteren blive klogere på fremtidens regulering, hvor der er interviews med produktchef i Logstor, Peter Jorsal, Jens Andersen, direktør i Næstved Fjernvarme og Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen.

Klik her for at høre den omtalte podcast: Forsyningsanalysen