14. aug 2020 Landsmøde

COVID-19 sætter en stopper for Dansk Fjernvarmes landsmøde

Grundet det stigende smittetryk i Danmark, ser Dansk Fjernvarme sig nødsaget til at aflyse årets landsmøde. Det piner mig, men det er det rigtige at gøre, lyder det fra formanden.

- Sikkerheden for medarbejdere kommer altid først. Og selvom vi anser vores landsmøde for både vigtigt og givende for branchen, er det ikke vigtigt nok til at udsætte branchen for smitterisiko. Det er nu, vi skal vise ansvarlighed og samfundssind, hvilket vi gør med denne aflysning, fortæller bestyrelsesformand Jesper Frost Rasmussen.

2.000 glade mennesker samlet til branchens største event. En tætpakket landsmødesal og en kæmpe udstilling med masser af netværk, håndtryk og glade ansigter. Sådan plejer det at være i slutningen af oktober, hvor Dansk Fjernvarme afholder det årlige landsmøde for forsyningsselskaber, leverandører og resten af branchen. Desværre bliver det ikke muligt i år på grund af corona-virussens greb om Danmark og resten af verden. 

- Vi har håbet til det sidste, at vi kunne afholde landsmødet i en eller anden form. Vi har i længere tid været bevidste om, at landsmødet, som vi kender det med flere end 2.000 deltagere i et tætpakket konferencecenter, ikke blev en mulighed i år, men vi havde håbet på at kunne afvikle et mindre landsmøde med færre deltagere. Heller ikke dette anser vi som ansvarligt med det stigende smittetryk, vi oplever, lyder det fra bestyrelsesformand Jesper Frost Rasmussen.

Samfundssind og sikkerhed har højeste prioritet
Energisektoren er en del af den kritiske infrastruktur og har siden corona-virussens indtog været nødsaget til at være ekstra forsigtig – især i forhold til nøglemedarbejdere rundt omkring på landets forsyningskritiske fjernvarmeselskaber. Selvom store dele af samfundet er åbnet igen, er virussen her stadig, og Dansk Fjernvarme vil ikke bidrage til smitten ved at invitere medarbejdere i branchen til et stort arrangement, hvor risikoen for smitte stiger.

- Sikkerheden for medarbejdere kommer altid først. Og selvom vi anser vores landsmøde for både vigtigt og givende for branchen, er det ikke vigtigt nok til at udsætte branchen for smitterisiko. Det er nu, vi skal vise ansvarlighed og samfundssind, hvilket vi gør med denne aflysning, fortæller Jesper Frost Rasmussen.

Beslutningen kan ikke trækkes længere
Dansk Fjernvarme har siden foråret fulgt udviklingen tæt og lagt et hav af forskellige planer i håbet om, at landsmødet kunne gennemføres på den ene eller den anden måde. Men beslutningen om en aflysning kan ikke trækkes længere.

- Dansk Fjernvarmes landsmøde er et kæmpe event, som tager rigtig lang tid at planlægge. Det kræver store ressourcer i vores sekretariat, men der er også mange eksterne samarbejdspartnere involveret i aktiviteter, som skal aflyses. Vi har derfor vurderet, at det er bedre at bruge ressourcerne på andre områder, hvor vi ved, at det har gang på jord og kan skabe værdi for medlemskredsen, lyder det fra formanden.

Behold dagene i kalenderen
Størstedelen af Dansk Fjernvarmes medlemmer plejer at deltage i landsmødet og har allerede krydset sat i kalenderen d. 29.-30. oktober. Dansk Fjernvarme opfordrer derfor de mange ledere og bestyrelsesmedlemmer til at beholde krydset i kalenderen og i stedet samles til strategiseminar, evt. på tværs af flere bestyrelser, hvis det er med muligt med corona-restriktioner.

Dansk Fjernvarme arbejder desuden på en virtuel konference torsdag d. 29. oktober, hvor dele af indholdet fra det oprindelige landsmøde kan opleves. Mere info følger om dette snarest muligt i Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve og på hjemmesiden.