31. mar 2020

Arcon-Sunmark afvikles - men fortsætter service

Solvarme-virksomheden Arcon-Sunmark bliver delvist afviklet. Eksisterende kunder kan fortsat forvente service på deres solvarmeanlæg.

Den nordjyske solvarmevirksomhed Arcon-Sunmark bliver delvist afviklet. Det oplyser ejeren VKR Holding i en pressemeddelelse.

Trods afviklingen vil de leve 100 procent op til alle garanti- og serviceforpligtelser, oplyser VKR Holding.

Eksisterende solvarme-installationer vil således fremover blive serviceret på fuldstændig samme vis, som kunderne er vant til, så de 21 medarbejdere, der er beskæftiget i serviceafdelingen, fortsætter.

Til gengæld forventes op til 50 andre medarbejdere at blive opsagt.

- Det ligger virksomheden meget på sinde, at hjælpe de af vores dygtige og værdsatte medarbejdere, der desværre skal forlade os, bedst muligt. Vi har en god dialog med virksomhedens samarbejdsudvalg og med arbejdsmarkedsrådet RAR Nordjylland omkring forskellige tiltag. Herunder er der indgået en aftale med virksomheden AS3, der giver støtte og rådgivning til de berørte.”, fortæller Thomas Karst.

Baggrunden for den delvise afvikling skyldes for få ordrer de seneste år, der har medført et betydeligt overskud.

Og virksomheden er ikke bleg for at anklage uklare rammevilkår som baggrund for situationen. Trods politikernes gode intentioner og ønske om grøn omstilling.

- Ejerens vurdering, som jeg deler, er, at den økonomiske udvikling med de meget store tab, vi har set, er uholdbar, og at man derfor har været nødt til at tage konsekvensen. Hos Arcon-Sunmark er vi kede af det, men vi kan kun respektere beslutningen og fokusere på at gøre vores bedste for kunderne og de berørte medarbejdere, siger Thomas Karst, adm. direktør for Arcon-Sunmark i pressemeddelelsen.

Der er i øjeblikket forhandlinger med parter, der er interesserede i dele af virksomheden. Disse forhandlinger forventes afsluttet inden påske.