20. dec 2016

Vivild: Mangler bare at trykke på knappen

En ny energispareaftale er landet. Den åbner op for, at solvarme fortsat kan tælle med som energibesparelser indtil 2018. Det vækker glæde hos Vivild Varme på Djursland.

I Vivild mangler de bare at trykke på knappen for at sætte gang i et nyt solvarmeanlæg. Foto: Thomas S. Sørensen
Hos Vivild Varme har man i et stykke tid haft planer om et nyt solvarmeanlæg, der skulle opføres i direkte forbindelse med deres eksisterende fjernvarmeanlæg.

Men man ville ikke gå i gang med at bygge, før man kendte situationen omkring en ny energispareaftale. Og derfor glæder bestyrelsesformand Kristian Madsen sig over, at der nu er en aftale på plads, hvor solvarme tæller med.

- Det er ret afgørende for vores planer. Vi mangler bare at trykke på knappen, men vi har ventet på, at få energibesparelserne med, oplyser formanden til Forsyning & Energi med henvisning til, at der nu efter et års forsinkelse er landet en ny energispareaftale.

LÆS OGSÅ: Solvarme dæmper prisen på energibesparelser

Vivild Varme er nemlig nu nødt til at købe energibesparelser hos Verdo for 150.000 kroner om året. Men med et solvarmeanlæg kan de selv opfylde en stor del af deres energisparemål.

Fjernvarmeselskabet er ellers så langt i planerne omkring et solvarmeanlæg, som man kan komme uden at være i gang med selve byggeriet.

Formand Kristian Madsen har dog endnu til gode at se den endelige aftale, så han ved endnu ikke, hvad det kommende anlæg betyder økonomisk. Men ud fra de tidligere satser vurderer han, at det ligger på 1,2-1,5 millioner kroner.

Anlægget bliver 7.000 kvadratmeter stort og kommer til at koste 16,5 millioner kroner inkl. en 2.000 kubikmeter stor akkumuleringstank.