28. okt 2016 Landsmøde

Fjernvarmens Oscar går til Aalborg Kommune

Ansvar for den samlede energiforsyning, modige beslutninger og et blik stift rettet mod omstilling til vedvarende energi. Det er de tre hovedargumenter for, at Aalborg Kommune og Nordjyllandsværket modtager Fjernvarmeprisen 2016.

Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen og bestyrelsesformand i Aalborg Energikoncern Lasse P. N. Olsen modtog fjernvarmeprisen på Dansk Fjernvarmes landsmøde 2016. Foto: Jesper Voldgaard
Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen takkede for prisen. Foto: Jesper Voldgaard
Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen og bestyrelsesformand i Aalborg Energikoncern Lasse P. N. Olsen modtog fjernvarmeprisen på Dansk Fjernvarmes landsmøde 2016. Foto: Jesper Voldgaard

Da Aalborg Energikoncern i 2015 overtog Nordjyllandsværket i Aalborg fra Vattenfall var det for at få maksimal indflydelse på forsyningen og for at sikre en effektiv gennemførelse af den grønne omstilling.

På bagkant af den beslutning valgte kommunen også at nedsætte et særligt Råd for Grøn Energi, der netop nu udarbejder en fælles strategi for, hvordan den grønne omstilling kan gennemføres så omkostningseffektivt som muligt. Arbejdet i Råd for Grøn Energi foregår i en åben proces, sammen med en række nøgleaktører, herunder eksperter fra Aalborg Universitet, Aalborg Portland og Dansk Fjernvarme.

Det er netop beslutningen om at tage et samlet ansvar for forsyningen, gennemføre den grønne omstilling væk fra fossile brændsler og fortsætte arbejdet i en åben proces til gavn for kommunens borgere, der har sikret Aalborg Kommune Dansk Fjernvarmes, Oscar: Fjernvarmeprisen.

Om prisen siger formand for Dansk Fjernvarme, Uffe Bro:

- Prisen i år gives til et selskab, der har taget ansvar for den samlede forsyning og truffet modige beslutninger til gavn for klima og miljø og ikke mindst fjernvarmeforbrugerne i Aalborg. Den åbne tilgang som Aalborg Forsyning har valgt i udarbejdelsen af deres kommende strategi for grøn omstilling er beundringsværdig og til inspiration for mange andre fjernvarmeselskaber.

Glæde over prisen
I Aalborg er borgmester Thomas Kastrup-Larsen glad for, at kommunens arbejde med at gennemføre den grønne omstilling er blevet bemærket.

- Jeg er meget glad, stolt og beæret over, at vi i Aalborg Kommune har fået Fjernvarmeprisen 2016. Et meget væsentligt element i vores forsyningsstrategi er, at vi ønsker at være ansvarlige, at have indflydelse og at sikre fremtiden ved at tænke og handle langsigtet. Det er skønt, at man i begrundelsen for denne pris netop anderkender os for dette arbejde, siger Thomas Kastrup-Larsen, og bakkes op af Lasse P.N. Olsen, bestyrelsesformand i Aalborg Energikoncern:

- Vi har haft en fast tro på, at købet af Nordjyllandsværket var et både vigtigt og nødvendigt skridt i arbejdet frem mod grøn omstilling. Etableringen af vores Råd for Grøn Energi var et andet vigtigt skridt, og at modtage prisen blandt andet med begrundelse i disse tiltag, bekræfter os i, at vi bevæger os i den rigtige retning – nemlig frem mod en mere bæredygtig fremtid for borgerne i Aalborg Kommune, siger han.