25. aug 2015

Anders Eldrup: Systemeksport af fjernvarmeteknologi er vejen frem

Fjernvarmeteknologi bør eksporteres som systemer, ikke enkelte komponenter. Det er der et stort potentiale i, sagde Grøn Energis formand Anders Eldrup ved 4DH-konference i København.

Anders Eldrup på scenen under 4DH. Foto: Flemming Rasmussen

Oliekrisen i 1970’erne ramte Danmark hårdt, men vi kom styrket ud på den anden side med et energisystem, der i høj grad er baseret på fjernvarme. Nu er det tid til at forny fjernvarmesystemet, så det arbejder endnu bedre sammen med blandt andet vind og overskudsvarme – og det er tid til, at eksportere den verdensførende danske fjernvarmeteknologi som samlede systemer, ikke som enkeltstående komponenter.

Sådan lød budskabet fra Grøn Energis formand, den tidligere Dong Energy-direktør Anders Eldrup, da han her til formiddag var en af hovedtalerne ved 4DH-konferencen om fremtidens fjernvarme.

Anders Eldrups præsentation kan findes under linket i højre side.

Forsker i fremtidens fjernvarme
Konferencen afholdes af det strategiske forskningscenter 4DH (4th. generation district heating), der er et seks-årigt forskningsprojekt som graver dybt ned i, hvordan fremtidens fjerde generation af fjernvarme kan designes.

Konferencen har trukket cirka 190 deltagere fra mere end 25 forskellige lande til Aalborg Universitet København, og den fortsætter i morgen.

Læs mere om 4DH-centeret her og selve konferencen her. Der er også allerede udgivet en såkaldt ”Book of abstracts”, der sammenfatter hovedpointerne fra de enkelte indlæg.