13. jun 2014

Billedserie: Danske mestre i biomasse

Anne Grete Holmsgaard og Lars Christian Lilleholt løb med titlen som danske mestre i biomasse ved Folkemødet på Bornholm.

Der var kamp til stregen i dysten om DM i Biomasse blandt Anne Grethe Holmsgaard, Lars Christian LIlleholt, Steen Gade og Martin Damm. (Foto: Michael Johannsen). Se flere billeder ved at klikke på pilene.

Der blev gået til – nå, ja om ikke stålet – så biomassen, da de danske mestre i biomasse skulle findes til Folkemødet på Bornholm.

Kombattanterne var Anne Grete Holmsgaard fra Biorefining Alliance, Lars Christian Lilleholt (V), Steen Gade (SF) og KL’s formand Martin Damm (V).

I en dyst på både at save brænde, transportere træpiller i trillebør og kaste med halmballer gav de fire deltagere et entusiastisk publikum en sjov oplevelse, hvor der samtidig var stof til eftertanke.

Du kan se billeder fra dysten ved at klikke på pilene i billedet herover.

Ud over Dansk Fjernvarme var arrangørerne Dansk Energi og Verdens Naturfonden, som sammen sætter fokus på bæredygtigt biomasse. Altså udnyttelse af træ og halm på en måde, så naturens ressourcer ikke bliver misbrugt, men brugt fornuftigt, og så der til stadig ikke sker rovdrift.

Biomasse udgør en væsentlig del af den grønne omstilling fra kul og naturgas til 100 procent vedvarende energi.

Vinderne af konkurrencen blev Anne Grethe Holmsgaard og Lars Christian Lilleholt.