21. sep 2022 Lokalt

Unge folketingskandidater var på fjernvarmebesøg

Såvel Tønder Fjernvarme som Sønderborg Varme har haft besøg af to yngre politikere, der har retning mod Christiansborg.

Direktør Lars Rytter (t.v.) tog imod de to unge kandidater til Folketinget - Chris Preuss og Nanna Bonde - hos Tønder Fjernvarme, hvor de blev vist rundt og fik indsigt i fjernvarmen på lokalt plan. Foto: Privat.

Engang imellem kan det være en god øvelse at komme ud og opleve skal der sker i den virkelige verden, når man drømmer om at blive valgt i Folketinget og stå med magten til at ændre den. Derfor var Nanna Bonde, der er spidskandidat for SF i Tønder, og Chris Preuss, der er spidskandidat for Venstre i Sønderborg, onsdag formiddag på en lille tour de varmeværk.

De ville begge gerne to se, høre og opleve, hvad der er af potentialer og udfordringer, når man som varmeværk sikrer varmen til en del af de borgere, som de to kandidater håber på en stemme fra.

Turen begyndte hos Tønder Fjernvarme a.m.b.a., der med direktør Lars Rytter fik anledning til at vise både flis-, gas- og elkedler frem for de to folketingskandidater. Derudover kunne han fortælle, hvor der aktuelt er på vej til at komme rør i jorden, samt de udfordringer der kan være ved de generelle prisstigninger.   

Siden gik turen til Sønderborg Varme, der med sit store kraftvarmeværk forsyner borgerne på egnen med både el og strøm. Det var et møde, der vakte begejstring både hos kandidater og direktør Erik Wolff, der med glæde viste faciliteterne frem og fortalte om, hvordan det er at levere grøn varme til Sønderborg.

Ønsket fra de to kandidater har været både at se noget stort og prægende energiforsyning, men i den grad også at opleve, hvordan fjernvarmeværker er flest.