14. sep 2022 Pressemeddelelse

Hjælp til varmeregning hilses velkommen

Mulighed for henstand på høje energiregninger er en tiltrængt hjælp for de borgere, der bliver hårdest ramt af den nuværende energikrise, mener Dansk Fjernvarme. Foran ligger et stort arbejde og mange ressourcer i at skabe den bedste løsning for de ramte fjernvarmekunder.

Danmark går ind i en varmesæson, hvor energipriser og energikrise vil være hverdag for mange. Men regeringens fremlagte forslag om henstand på energiregninger, der i år er højere end den var sidste årskal afhjælpe det værst tænkelige.

Dansk Fjernvarme ser positivt på muligheden for, at fjernvarmeforbrugere med høje varmeregninger kan søge henstand hos deres fjernvarmeselskab for at tage brodden af de høje varmeregninger.

- I fjernvarmesektoren ser vi, at langt de fleste fjernvarmeselskaber har kunnet holde de stigende fjernvarmevarmepriser lavere end el og naturgas. Men der er også fjernvarmeforbrugere, der rammes hårdt, og her er det nødvendigt at se på mulighederne for at afbøde situationen. Her er forslaget om at tilbyde en indfrysningsordning på de høje fjernvarmeregninger et fint forslag, som branchen ser frem til at samarbejde omkring for, at det kan implementeres i praksis, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme hæfter sig ved, at der er en række problemstillinger, der indtil da skal tages højde for, hvis ordningen skal kunne virke optimalt i praksis.

- Der er stor forskel på, hvad selskaberne kan håndtere administrativt, blandt andet fordi de er så forskellige i størrelse. Derfor bliver det her et ressourcekrævende arbejde, hvor vi vil arbejde tæt sammen med myndighederne for at sikre, at fjernvarmeselskaber og forbrugere ikke bliver klemt mellem de gode intentioner. For eksempel skal der tages højde for, hvordan de fjernvarmekunder, som ikke har direkte kontakt til et fjernvarmeselskab, fordi de bor til leje eller administreres af et boligselskab, også bliver hjulpet med deres høje varmeregninger, siger Kim Mortensen.

Dansk Fjernvarme ser frem til et tæt samarbejde med myndighederne, så indfrysningsordningen er køreklar til den 1. januar 2023.