22. jun 2022 PULS

Casper Dall: Vi får bred, grøn skattereform inden for 48 timer

Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall, gav deltagerne på PULS2022 en status på de igangværende politiske forhandlinger om den grønne omstilling. Han fastslog, at der kommer en bred grøn skattereform i løbet af de næste to døgn. Reformen bliver bred, da mange partier ønsker indflydelse på fordelingen af midler.

Casper Dall var klar i spyttet på årets PULS: Der kommer en grøn skattereform inden for de næste 48 timer. Foto: Jesper Voldgaard.

- Der er andre ting end klima, som optager Christiansborg lige nu. Særligt Inger Støjbergs nye parti.

Sådan indledte en ærlig Casper Dall sit indlæg på PULS2022, hvori han gav en energi- og klimapolitisk status på, hvad der rører sig på Christiansborg.

Ikke desto mindre understregede han, at der arbejdes på højtryk på at få en aftale i hus inden sommerferien om den grønne skattereform, som længe har optaget partierne.

- Mit bedste bud er, at vi ved noget inden for de næste 48 timer. Det bliver en bred reform, da der er forlydender om, at en del af aftalen er en stor fond med milliarder, som skal fordeles ud på tiltag i den grønne omstilling, forklarer han og fortsætter:

- Jeg forventer, at mange partier ønsker at være med i aftalen for at kunne trække de milliarder i en bestemt retning.

I det hele taget påpeger Casper Dall, at klimapolitikken er noget af det vigtigste, hvis man spørger politikerne på Christiansborg. De politiske partier har forberedt deres klimaudspil og noget af det mest interessante er, at de borgerlige partier er stemplet hårdt ind i klimadebatten.

- Fælles for alle er, at det er blevet en meget legitimt at diskutere den grønne omstilling og udfasningen af naturgas. Og det mener de blå partier også nu. I det hele taget bruger man vinklen med, at vi skal af med Putins gas, forklarer han.

Den politiske redaktør fortæller desuden, at spørgsmålet om, hvordan man skaffer nok hænder til den grønne omstilling, nu er kommet på dagsordenen på Christiansborg:

- Det bliver interessant at følge debatten. Den kan få betydning i en kommende valgkamp og i hvert fald også i den næste regeringsperiode. Spørgsmålet bliver, hvordan vi rent faktisk får gennemført den grønne omstilling ude i virkeligheden og i de lokale samfund, siger Casper Dall.