24. nov 2021 Navne

AffaldVarme Aarhus skifter navn til Kredsløb

Kredsløb er fra 1. marts 2022 navnet på den virksomhed, som aarhusianerne indtil nu har kendt som AffaldVarme Aarhus. Det nye navn skal matche de grønne ambitioner for nutiden og fremtiden. 

Kredsløb bliver det nye navn på det, der i dag og frem til marts 2022 hedder AffaldVarme Aarhus.

Den 1. marts 2022 skifter det kommunalt ejede forsyningsselskab AffaldVarme Aarhus navn til Kredsløb.  Det sker i takt med, at virksomhedens opgaver har ændret sig så markant, at de rækker videre, end navnet AffaldVarme Aarhus antyder. 

- Vi ser ikke længere affald som affald, men som ressourcer, som vi vil beholde i brug så længe som muligt. Vi leverer flere ydelser end varme og arbejder allerede udenfor Aarhus Kommune. Så tiden er løbet fra navnet AffaldVarme Aarhus, konstaterer administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen. 

Konkret vil Kredsløb leverer de samme, men også nye ydelser til de 350.000 kunder i Aarhus Kommune. Det vil således være Kredsløb der leverer vandet til morgenbadet og til at lune radiatoren op. Men det er også Kredsløb, der sikrer, at aarhusianerne kan aflevere ressourcer til genanvendelse og genbrug på byens seks genbrugsstationer, og når aarhusianerne sorterer affald derhjemme. 

Det nye navn skal være med til at understrege klimaopgaven for både ansatte og kunder. Ud over et nyt navn på regningerne betyder det helt konkret, at Kredsløb forpligter sig til at gøre det så let som muligt for kunderne at gøre grønne handlinger centreret omkring affald, genbrug og energi.

Kunderne får et forsyningsselskab, som de ikke er i tvivl om, hvor de har – nemlig i front for den grønne omstilling.

- Vi ønsker et navn, som i højere grad kommer til at fortælle vores historie nu og i fremtiden. Det gør navnet Kredsløb. Det beskriver både de kredsløb, som fjernvarmen og ressourcerne løber i hver dag, men også idéen om det vi vil – nemlig at gøre vores allerbedste for, at Aarhus kan blive CO2-neutral i 2030 med helt nye tilbud og ydelser som direkte genbrug, fjernkøling og meget mere vedvarende energi, siger Bjarne Munk Jensen.

AffaldVarme Aarhus består i dag af i alt 7 selskaber. Alle skifter navn den 1. marts 2022. Det betyder blandt andet, at når de aarhusianske fjernvarmekunder får deres varmeregning for første kvartal i april, så kommer den fra Kredsløb Fjernvarme A/S.