21. jul 2021 Lokalt

I Helsingør håber de på 1.300 nye fjernvarmekunder

Helsingør Forsyning vil konvertere naturgasområder til fjernvarme og håber på, at kommunen siger ja til de nye projektforslag.

Potentielt kan Helsingør Forsyning se frem til at få omkring 1.300 nye fjernvarmekunder. Forudsætningen er, at Helsingør Kommune indenfor de kommende måneder godkender en række af projektforslag, som den lokale forsyningsvirksomhed har afleveret til godkendelse i kommunen.

- Fjernvarmen understøtter kommunens planer for grøn boligopvarmning og er en bedre løsning i tæt bebyggede områder, da støjen fra varmepumper undgås, slår formand for Forsyning Helsingør, Jens Bertram, fast overfor Frederiksborg Amtsavis.

Den første fase af konverteringsplanerne handler om fire områder i Helsingør med et samlet potentiale for 1.300 konvertitter fra gas til fjernvarme. Men Helsingør Forsyning har allerede planer om, at fjernvarmekonverteringerne også skal udbredes til andre områder.

- Vi vil fremover arbejde på at udbrede fjernvarmen til endnu flere områder, hvor det samfunds- og selskabsøkonomisk giver bedst mening. Det vil i første omgang være i Helsingør, og i de næste faser Espergærde og Snekkersten, siger Jens Bertram til den lokale avis.

Jens Bertram mener, at Helsingør Forsyning med sit nyeste forslag og de kommende planer om yderligere konverteringer sender et klar til signal både til borgere og til kommunen om, at fjernvarmen er vejen frem.

- Den er et godt, stabilt og klimavenligt alternativ til naturgas og olie, der har en tung miljøprofil, slår bestyrelsesformanden fast og tilføjer:

- Vi har et stabilt og pålideligt produkt med høj komfort og en stærk miljø- og klimaprofil. Jo flere vi kan få med på den fælles varmeforsyning - jo flere stordriftsfordele opnås. Dermed er udbygningen af fjernvarmenettet med til at sikre konkurrencedygtige priser fremover.