20. jul 2021 Lokalt

Høje Taastrup klar til udrulning i Hedehusene og Fløng

De første af omkring 1800 ejendomme får snart tilbud om at blive tilsluttet Høje Taastrup Fjernvarme. 

Astrid Birnbaum, direktør i Høje Taastrup Fjernvarme: - Vores bestyrelse har besluttet at udvide forsyningsnettet i Hedehusene og Fløng. Dermed kan vi tilbyde yderligere 1.800 ejendomme at komme med.

Høje Taastrup Fjernvarme vil udvide fjernvarmenettet til også at omfatte både Hedehusene og Fløng. Arbejdet bliver delt op i tre etaper, og den første bliver der taget hul allerede på den anden side af sommerferien. Målet er, at tilslutningerne skal være tilendebragt i løbet af 2024.

I alt er det målet, at der skal ske fjernvarmetilslutning til omkring 1.800 ejendomme, og der er allerede afviklet informationsmøde med det første område i Hedehusene, hvor husejerne kan se frem til, at de første 130 får tilbud om gratis tilslutning.

- I er heldige at bo et sted, hvor I kan vælge at få fjernvarme og dermed en nem, stabil og lydløs varmeforsyning. Vores bestyrelse har besluttet at udvide forsyningsnettet i Hedehusene og Fløng. Dermed kan vi tilbyde yderligere 1.800 ejendomme at komme med, fortalte direktør Astrid Birnbaum på informationsmødet.

Ingen krav om tilslutningsprocent
I takt med at fjernvarmen rulles ud i de øvrige områder i Hedehusene Øst og Vest og i Fløng, vil beboerne dér få samme tilbud, lyder det fra Høje Taastrup Fjernvarme. Ganske som i det første område vil der også her blive afholdt informationsmøder for beboerne.

Direktøren i Høje Taastrup Fjernvarme oplyser, at fjernvarmeselskabet ikke har et krav om en bestemt tilslutning, inden opstart på udgravning, fordi man er nødt til at lægge den del fordelingsledninger til de kommende etaper.

- Men vi lægger selvfølgelig ikke ledninger ned i en ”stikvej/blind vej”, hvis der ikke er ønske om tilslutning, slår hun fast.

En klimaklog investering
Astrid Birnbaum understreger, at de nye kunder selv vælger, om de vil have en abonnementsordning, hvor fjernvarmeselskabet sørger for at købe, installere fjernvarmeanlægget og vedligeholde det i 20 år, eller om de selv vil købe et anlæg.

Samtidig gør hun klart, at fjernvarmen er en rigtig god investering for beboerne i Hedehusene og Fløng.

- Vi indgår i hovedstadsområdets fjernvarmesystemet, der i dag er 79 procent CO2-neutralt og om fire år 100 procent. Varmen produceres på en række forskellige enheder, også i vores eget lokalområde, så forsyningssikkerheden er stor. De ledninger, der graves ned i de nye forsyningsområder, er beregnet til at holde mindst 70 år.