19. jul 2021 Lokalt

Postkort: Marstal Fjernvarme kører på 100 procent sol

Fliskedlen bliver renoveret henover sommeren, så Marstal Fjernvarme klarer varmebehovet hos forbrugerne med solvarme.

Forbrugerne hos Marstal Fjernvarme kan glæde sig over, at deres varmeforsyning i disse måneder er baseret 100 procent på solens stråler. Som hos mange andre fjernvarmeselskaber udnytter Marstal Fjernvarme nemlig det lavere varmebehov hos forbrugerne om sommeren til at vedligeholde deres udstyr.

Konkret betyder det, at man i Marstal har slukket og lukket ned for fliskedlen fra maj til oktober og i stedet alene klarer driften med 33.000 kvadratmeter solvarmepaneler.

- Det er vigtigt for både miljøet og for driften, at vi kan bruge sommermånederne til vedligehold af produktionsudstyret, konstaterer driftsleder Lasse Kjærgaard Larsen.

Denne sommer er det dog ikke alene vedligehold, der optager medarbejderne. Der er to boliger, der skal kobles på fjernvarmen, og samtidig er fjernvarmeselskabet i fuld sving med at planlægge installation af en 2 MW varmepumpe, der skal styrke varmeforsyningen yderligere.

I det hele taget er det ikke hele arbejdstiden henover sommeren, der er dedikeret til vedligehold af produktionsudstyret.

- Cirka 20 procent af tiden går med vedligehold om sommeren. Resten af tiden går med at udføre servicebesøg hos den del af vores forbrugere, der bruger deres huse som sommerhuse, renovere ledningsnet og skifte fjernvarmemålere, forklarer Lasse Kjærgaard Larsen.

Udskiftningen af fjernvarmemålere er et arbejde, som Marstal Fjernvarme påbegyndte i 2020, og som de genoptog tidligere på året. Udskiftningen skal bl.a. gøre det nemmere for forbrugerne at følge deres eget forbrug af varme.