13. jul 2021 Lokalt

Billund Varmeværk vil have flere på fjernvarme

Husstande i Billund får nu et godt tilbud for at skifte fra gasfyr til grøn fjernvarme.

Billund Varmeværk kører lige nu en kampagne, der forhåbentlig får de sidste gaskunder i området til at skifte til fjernvarme. Kampagnen er rettet mod et boligområde i den sydlige ende af byen, men håbet er, at andre også vælger grøn fjernvarme til.

Konkret er der tale om området Lillevang, hvor omkring 100 boliger endnu i dag har gasfyr, men direktør Nikolai Løvbjerg Friis håber, at flere vil følge efter og tage imod det gode tilbud om at skifte til fjernvarme.

- Når vi laver kampagner som den her, så er der heldigvis nogle følgevirkninger, så andre nogle gange også slår til. Det håber vi også vil ske her, fortæller han.

For Lillevang-området gælder det særligt, at det er udlagt til fjernvarme for en årrække siden, og derfor skal der betales et kompensationsbeløb til det statslige gasselskab. Af kampagnematerialet fremgår det, at beboerne derfor selv skal søge om tilskud til at blive afkoblet fra gasnettet for at komme over på fjernvarmenettet.

Nikolai Løvbjerg Friis håber, at konverteringsplanerne lykkes for Billund Varmeværk, der over de seneste mange år har arbejdet bevidst på at gøre varmeproduktionen grønnere og mere klimabevidst. Samtidig gælder det at holde prisen på fjernvarme nede.

- Man skal skifte fra naturgas til fjernvarme for at få en nem varme, og så skal man gøre det for at deltage i det fællesskab, som bevæger sig mod grønnere tider, lyder opfordringen fra fjernvarmedirektøren.

- Det smarte ved fjernvarme er, at vi fra centralt hold kan følge udviklingen og konvertere vores produktion efterhånden, som der kommer nye tiltag, der gør det her endnu bedre og smartere. Lige nu er vi 100 procent CO2-neutrale, og ambitionen er at blive endnu bedre i fremtiden, forklarer han til Fredericia Dagblad.

Link til Billund Varmeværk, hvor du kan læse mere om konverteringstilbuddet.