12. jul 2021 Lokalt

Postkort: Skanderborg-Hørning renoverer ledningsnet

I Skanderborg-Hørning bruger de sommeren på at renovere ledningsnet og efterse varmecentraler. 

Selvom der ikke skal leveres så meget fjernvarme om sommeren, er der stadig masser af opgaver hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme. Radiatorerne står nok kolde hen, men forsyningen er stadig vigtig, fordi alle kunder som minimum skal kunne tage et varmt bad.

Alligevel er sommerperioden den bedste tid til at udføre renoveringsarbejder på ledningsnet og varmecentraler.

- Det er meget vigtigt, at vi i lavlastperioden kan udføre store renoveringsopgaver, hvor vi kan lukke for varmen uden at give vores kunder for store gener, oplyser Peter Jensen, direktør i Skanderborg-Hørning Fjernvarme.

Blandt andet udskifter fjernvarmeselskabet gamle fjernvarmeledninger til bedre og mere miljøvenlige rørtyper. Samtidig opdimensionerer man ledningsstrækninger, hvor det er relevant for at have forsyningen intakt til nye bydele og byfortættede områder.

Skanderborg-Hørning Fjernvarme har i sommervarmen også fokus på, at forsyningssikkerheden og en lav varmepris går hånd i hånd med den grønne omstilling.

- Verdens energiforsyning er i gang med en markant grøn omstilling. Ingen kommer i mål uden at indtænke fjernvarme. Sommeren er en god tid til at gøre tanke til handling. År for år, skridt for skridt. Udviklingen stopper aldrig, siger Peter Jensen.