29. jun 2021 Fagligt

Heliac får saltvandsindsprøjtning og udvider

Solvarmeselskabet Heliac har netop rejst knap 100 mio. til at opskalere virksomheden og levere endnu mere CO2-neutral varme til danskerne og til eksportmarkederne. 

Heliac ApS har netop modtaget en investering på knap 100 mio. kroner. Størstedelen af den rejste kapital kommer fra Artha Kapitalforvaltning mens den resterende del kommer fra eksisterende aktionærer og P.G. Invest.

Investeringen skal gøre det muligt for Heliac at skalere organisationen og levere CO2-neutral sol- genereret varme til produktionsvirksomheder og fjernvarmeselskaber i hele verden.

- Vi har igennem længere tid været i dialog med flere multinationale virksomheder, som ser vores CO2- neutrale solvarme som en økonomisk bæredygtig mulighed for at omlægge en del af sin produktion til grøn energi. Så interessen er der, og det er egentlig bare et spørgsmål om, hvornår vi kan levere, siger Henrik Pranov, CEO hos Heliac.

Hos Dansk Fjernvarme glæder man sig over opskaleringen, der understreger erhvervslivets interesse for varmesektoren og dens bidrag til den grønne omstilling.

- Vi skal i mål med den grønne omstilling og det kræver, at vi både bruger velkendte teknologier og at vi udvikler morgendagens teknologier til at producere grøn og bæredygtig varme. Det er derfor meget positivt, at det er lykkedes at rejse midler til fortsætte teknologiudviklingen og udbrede de grønne løsninger, sådan som Heliac har gjort, siger Jesper Koch, der er analysechef i Dansk Fjernvarme.

Heliac melder i samme omgang ud, at de nu går i gang med at rekruttere flere medarbejdere.