02. jun 2021 Fjernvarmen

Fjernvarmens juni-udgave har fokus på PtX

Den seneste udgave af magasinet Fjernvarmen er på vej ud til abonnenterne – i juni-udgaven er der bl.a. fokus på, hvordan PtX og fjernvarmeselskaberne i fællesskab kan styrke den grønne omstilling.

Christian Udby er administrerende direktør i DIN Forsyning, der er i fuld gang med planlægningen af, hvordan de kan udnytte overskudsvarme fra PtX-produktion på havnen i Esbjerg. Foto: Christer Holte.

Sommeren nærmer sig, og dermed er det blevet tid til den sidste udgave af fjernvarmesektorens magasin, Fjernvarmen. Den nye udgave af magasinet er på vej fra trykkeriet til postkasser, hvor den ankommer fra begyndelsen af uge 23.

Den nyeste udgave har bl.a. fokus på, hvordan fjernvarmeselskaberne bør få en helt central opgave ved den forestående udbygning af PtX – Power-to-X. Magasinet har besøgt DIN Forsyning i Esbjerg, hvor planlægningen af et anlæg, der skal producere ammoniak er langt fremme.

Det er projekt, hvor DIN Forsyning har været med i planlægningen helt fra start, og visionen for direktør Christian Udby er meget klar.

- Vores vision er, at fjernvarmeselskaber i fremtiden slet ikke har egenproduktion af varme, men i stedet udnytter industriel overskudsvarme. Selvfølgelig på en måde så man har tilstrækkelig forsyningssikkerhed, hvilket i praksis vil kræve flere uafhængige varmekilder. Det er den vision, vi nu står ved begyndelsen af i Esbjerg, siger Christian Udby til Fjernvarmen.

Augustenborg Slot er på fjernvarmenettet
Magasinet har også været en tur på Als, hvor Augustenborg Slot efter 25 år omsider er blevet tilsluttet fjernvarmenettet. Næstformand Thomas Juul Madsen har været drivende for, at man er kommet i mål med konverteringsprojektet.

- Med Augustenborg Slot og de øvrige bebyggelser i området som nye kunder får vi en meget bedre udnyttelse af vores grønne varme, fordi vi forventer et større varmeforbrug spredt ud over større dele af året, så vi kommer til at køre mere med vores anlæg, og deres energieffektivitet derfor vil stige, siger Thomas Juul Madsen til Fjernvarmen.

Derudover byder magasinet også på en snak med Christian Bjerrum Jørgensen, der er udsendt til Berlin for at fremme fjernvarmeudviklingen hos den store nabo mod syd. Ligesom magasinet byder på masser af nyt til medlemmerne af Dansk Fjernvarme.