19. aug 2022 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 4, august 2022

Sådan udvider vi fjernvarmen sikkert
 
Magasinet Fjernvarmens august-udgave sætter fokus på, hvordan fjernvarmearbejde udføres sikkert – selvom arbejdstempoet med at koble flere på fjernvarmen i de kommende år forventes at være højt.

Sådan udvider vi fjernvarmen sikkert
Der er fuld fart på både byggesektoren og udvidelsen af fjernvarmen – alligevel skal sikkerheden fortsat være i højsædet. På den baggrund sætter temasektionen i august-udgaven af magasinet Fjernvarmen fokus på, hvordan fjernvarmearbejde udføres sikkert. Ordentlig skiltning ved gravearbejdet er et af de vigtige fokusområder – men der er meget andet, at holde styr på. Læs mere i temasektionen.
 
2022: Året for storstilet energipolitik – få et overblik
Magasinet Fjernvarmen samler op på den stribe af politiske aftaler og tiltag, der faldt på plads i forsommeren og henover sommerferien. Klimakrise, energikrise og krig i Ukraine fik sat energipolitik i fokus i første halvdel af 2022. Udbyttet var en stribe store politiske aftaler, der skal sikre en grøn, vedvarende og sikker energiforsyning. Aftalerne har stor betydning for fjernvarmen.
 
IKEA sender overskudsvarme til Aalborgs fjernvarme
Magasinet har også været en tur i Aalborg for at se nærmere på et nyt samarbejde mellem IKEA og Aalborg Forsyning. Samarbejdet er centreret omkring en ny energicentral, der leverer køl til IKEA i Aalborg, mens overskudsvarmen sendes ud i det lokale fjernvarmenet. Fjernkøling er det hurtigst voksende forretningsområde hos Aalborg Forsyning.
 
Machine learning 
I magasinets Ny viden-sektion inviterer vi blandt andet inden for i maskinrummet hos Fjernvarme Fyn, hvor brugen af machine learning har hjulpet selskabet til at få skabt mere præcise analyser af, hvornår det er mest fordelagtigt at udføre vedligehold på affaldsanlægget.
 
Læs også:

  • Landsmøde 2022: Fart på et grønt Danmark
  • Brev fra 68 borgmestre: Stop usikkerheden om affaldsforbrændingen
  • Analyse: Stigende energipriser skaber tabere og vindere
  • Overblik: Miljøkrav til mellemstore fyringsanlæg
  • Værker, der afsætter bioaske, skal huske at indberette
  • Viden & netværk
  • Navne