12. okt 2020 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 6, oktober 2020

Fjernvarmeprisen 2020

I år uddeles Fjernvarmeprisen på den virtuelle konference ”Grønne udfordringer – varme svar”, som følge af at landsmødet er coronaaflyst. I magasinets tema kan du læse om prisen og møde de tre kandidater, der kan stemmes på. Det – og meget andet – findes i oktober-magasinets i alt 64 sider.

Tema: Fjernvarmeprisen 2020
Uddelingen af Fjernvarmeprisen har de senere år været et fast og festligt højdepunkt til festmiddagen under landsmøderne, men da landsmødet i ar er coronaaflyst, bliver afstemningen og fejringen afviklet virtuelt. Det kommer til at ske i forbindelse med den virtuelle konference ”Grønne udfordringer – varme svar”, der bliver afviklet torsdag den 29. oktober 2020. Her kan du stemme på en af de tre kandidater fra Hvide Sande, Næstved og Hobro. Læs mere om dem og om prisen i tema-sektionen af magasinets oktober-udgave.

Grønt lys til bæredygtig biomasse
En ny politisk aftale stiller krav til biomassens bæredygtighed, men sikrer også, at den fortsat kan spille en rolle. Magasinet har besøgt en dobbeltcertificeret skov på Fyn i selskab med Maria Dahl Hedegaard, Dansk Fjernvarmes fagkonsulent på biomasseområdet, for at se på, hvordan danske skove drives i praksis – og hvilken rolle flisen spiller.

Virtuel konference: Få svar om fremtidens fjernvarme
Dansk Fjernvarme byder velkommen til en virtuel konference, som kaster lys over fremtidens fjernvarme. Klimaminister Dan Jørgensen er blandt indlægsholderne og det samme er direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.
- Det ærgrer os meget, at vi ikke er i stand til at gennemføre Landsmøde 2020. Men når det nu ikke kan være anderledes, så mener jeg, at vi med den virtuelle konference har et godt bud på at mødes og diskutere fjernvarme og politik, siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Mogens Lykketoft: Mød Energinets nye formand
-  Meget af det, Energinet skal forholde sig til har meget større betydning end de mere symbolske adfærdsændringer i folks tøjvaner og madvaner. Her er vi inde i noget af det, der batter noget i forhold til omstillingen af energiforsyningen.
Sådan lyder det fra Mogens Lykketoft i et velkomstinterview med magasinet Fjernvarmen efter at han er trådt til i rollen som formand for Energinet. Læs hele interviewet med Lykketoft i oktober-udgaven af Fjernvarmen.

Fjernvarmens Serviceordning styrker uddannelse og service
Dansk Fjernvarmes medlemmer kan sikre en fjernvarmefaglig uddannelse af selvstændige VVS’ere, styrke kontakten med kunderne og effektivisere deres samlede system via Fjernvarmens Serviceordning. Læs meget mere om ordningen i oktober-udgaven af magasinet Fjernvarmen

Læs også artiklerne:

 • Regulering: Myndighedernes papir bør være blankt – helt blankt
 • Dansk Fjernvarme lancerer national grøn varme-kampagne
 • Generalforsamling blev corona-gennemført
 • Ny undersøgelse: Rekruttering giver udfordringer
 • Nye servicetilbud til fjernvarmeselskaber
 • Kølemidler er nøglen til de store varmepumpers succes
 • Overblik: Tre puljer skal skabe grøn omstilling
 • EU: energi- og klimapolitisk opstramning
 • Asset management kan skabe overblik over ledningsnettet
 • Specialregulering har været en dansk styrke
 • Viden & netværk
 • Navne.