13. mar 2020 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 2, marts 2020

Udkantens grønne udfordring
 
Danmark skal reducere CO₂-udledningen ved at indføre mere grøn energi. Men yderkommuner og landdistrikter har sine egne udfordringer og risikerer at misse toget, lyder det fra blandt andet Landdistrikternes Fællesråd. Læs mere i temasektionen og læs også resten af årets andet magasin – spækket med interessant stof.

 

Tema: Udkantens grønne udfordring
Danmark har sat kurs mod en grønnere fremtid, hvor hele landet forsynes med energi som ikke belaster CO2-aftrykket. Men hvordan får også yderområderne i Danmark, hvor husene ligger mere spredt, grøn energi når disse dele af landet også slås med helt andre udfordringer såsom fraflytning, beskæftigelse og manglende muligheder for at låne til klimaoptimering af husene? Det ser temasektionen nærmere på.

Ny regulering af fjernvarmen sendt i tænkeboks
Regeringen har udskudt den planlagte regulering med indtægtsrammer og benchmark. Forsyningstilsynet er dog sat i gang med at foretage endnu en analyse af et muligt effektiviseringspotentiale i eldistributions- og fjernvarmesektoren. Læs mere om alt dette i magasinet.

Fokus på biomasse
Der har i den senere tid været massivt fokus på den danske energisektors forbrug af biomasse. Vi bringer et interview med direktøren for FSC Danmark om deres arbejde med at certificere skove og så samler vi op på, hvad der i det hele taget er op og ned når det gælder biomasse til energi i Danmark.
 
Læs også artiklerne

  • Damvarmelager i storskala
  • PULS 2020: God ledelse i den grønne omstilling
  • Frygten for narrestreger skygger for grøn omstilling
  • Den gode brugerinstallation
  • Få mere ud af solvarmen
  • Ny uddannelse giver mere selvstændige kedelpassere