13. dec 2019 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 7, december 2019

EU: Fem spændende år

EU-Parlamentet har taget hul på en femårs valgperiode, som i høj grad får fokus på klima og energi. Temasektionen i årets sidste udgave af Fjernvarmen ser på de muligheder, det giver fjernvarmen. Magasinet besøger også Nærvarmeværket i Trustrup-Lyngby og fortæller mere om Dansk Fjernvarmes vision om at alle danske husstande skal have grøn varme.

Tema: EU: Fem spændende år
Europa-Parlamentet har taget hul på en ny femårsperiode, som i høj grad ventes at komme til at handle om klima og dermed også om energi. Det giver både Danmark og fjernvarmen mulighed for at være synlig og spille en afgørende rolle. Tag med til Bruxelles og mød tre danske parlamentarikere, Dansk Fjernvarmes internationale chef og den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

Nærvarmesucces ved et tilfælde
Trustrup-Lyngby varmeværk og vandværk har succes med at tilbyde individuelle varmepumper til kunder uden for den traditionelle fjernvarmes forsyningsnet. Det er som at placere en lille del af fjernvarmeselskabet ude ved den enkelte kunde, lyder filosofien bag den projektet, der opstod lidt tilfældigt, men som er blevet en stor succes.

Grøn varme til 500.000 husstande
Hvis den grønne omstilling skal lykkes og de danske klimamål skal indfries, så er det nødvendigt at de 500.000 husstande, der i dag har individuelle og sorte varmekilder kan skifte til grøn varme. Det kan fjernvarmeselskaberne hjælpe dem med – også selvom løsningen ikke altid er fjernvarme. Læs mere om det i magasinet og online.

Mandagsstævnemødet: Søren Egge besøgte Horsens
I december-nummeret af magasinet Fjernvarme skydes en ny reportage-serie i gang. I løbet af de næste halve års tid, inviterer vi folketingets energiordførere på besøg hos fjernvarmeselskaber i deres respektive valgkredse for at tale om fjernvarme, grøn omstilling og aktuelle politiske problemstillinger. Mandag er mødefri på Christiansborg, så vi kalder serien Mandagsstævnetmødet fordi det typisk vil være denne dag, de er ”ude i virkeligheden”.

Det første besøg stod Enhedslistens Søren Egge Rasmussen for da han besøgte Fjernvarme Horsens til en snak om blandt andet overskudsvarme.

Læs også artiklerne:

  • Leder
  • Få del i F&U-midlerne for 2020
  • Landsmødet var igen en stor succes
  • Pouls landsmøde: Fokus på dialog og netværk
  • Stærkt samarbejde: De gode eksempler skal frem i lyset
  • Positiv udvikling i årets test
  • Nyt certifikat kan synliggøre varmeværkets grønne projekte
  • Overser vi en varmekilde til varmepumperne?
  • Hvad vil en ny overskudsvarmeafgift betyde?