23. aug 2019 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 5, august 2019

Fremtiden er digital

Magasinets temasektion ser på den digitaliseringsbølge, der skyller ind over energisektoren. Hvad betyder den – og hvordan kan digitalisering arbejde for selskaber og forbrugerne? Tag også med til hovedstaden, der i stigende grad køles med fjernkøling, læs om erfaringer med varmepumper og meget mere.

Tema: Digitalisering

Fjernvarmesektoren bliver i disse år mere og mere digital. Fjernaflæste målere, automatisk styring af ubemandede varmecentraler og nye mobile redskaber er bare nogle af de steder, fjernvarmeselskaberne møder den digitale verden. Temasektionen ser nærmere på den udvikling.

 

Varmeværkerne er glade for varmepumper

Fjernvarmeselskaberne er generelt glade for deres varmepumper som dog alt efter varmekilde skifter en del i virkningsgrad og anskaffelsespris. Det viser en ny analyse – læs mere om den i magasinet.

 

Ny minister og nye ordførere

Inden sommerferien betød folketingsvalget at en ny minister – Dan Jørgensen (S) – kunne stille sig i spidsen for energiområdet og dermed fjernvarmen. Henover sommeren fik alle partier også fordelt ordførerskaber så vi nu har ansigt og navn på alle energiordførere. Læs om den nye ministers første meldinger om fjernvarme og få overblik over persongalleriet i magasinet.

 

Mere fjernkøling til hovedstaden

Magasinet Fjernvarmen har besøgt HOFOR, der i stigende grad forsyner bygninger i København med fjernkøling. Kom med under jorden ved havnefronten, se nærmere på den nye kølecentral i Ørestaden og hør om HOFORs forventninger til de kommende års udvikling på fjernkøleområdet.

 

Læs også artiklerne:

  • Fjernvarmens regulering skal matche klimaambitioner
  • Et år tættere på store varmepumpers gennembrud
  • Landsmøde 2019: Forsyning – en del af din velfærd
  • Timeopløst forbrugsdata skaber viden om fremtidens fjernvarme
  • Nordjysk projekt hjælper langsigtede løsninger på vej
  • Hvad skal mindre fjernvarmeværker satse på?
  • F&U-projekt har testet ny type solfanger
  • Varmepumper kan sikre effektiv og billig varmeproduktion.