28. jan 2019 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 1, februar 2019

Velfærd i Fjernvarmen
Velfærd forbindes ofte med børnehaver, sygehuse og ældrepleje. Men er fjernvarme er også velfærd? Det spørger vi universitetsfolk, borgmestre og branchens egne repræsentanter om i årets første tema. Alle er enige om, at svaret er ja. Fjernvarme er velfærd. Læs deres argumenter for at værne om de fælles løsninger.

Vokseværk i Auning

Landsbyen Auning vokser, og det gør fjernvarmeforsyningen også. Auning Varmeværk er i gang med at opføre et nyt værk til 50 millioner kroner. Værket er fremtidssikret, så der er plads til at sætte en kedel mere ind, hvis der bliver brug for det. Og brændslet vokser næsten lige uden for døren, for det nye værk bliver halmfyret, og Auning Varmeværk har ikke mindre end 17 lokale leverandører fra de mange landbrug i området.


Indberetning af energibesparelser

Det er sæson for indberetning af energibesparelser. Indberetningen kan ske på www.fjernvarmeindberetning.dk eller via DFF-EDB’s forbrugerprogram. Sidste frist for indberetning af energibesparelser og omkostninger er den 15. marts, men energispareteamet anbefaler, at man begynder i god tid. Ikke mindst for at undgå ventetid ved henvendelser til sekretariatet.


Sydjyske kommuner går sammen om energiplanlægning

Tre vestjyske og fire sønderjyske kommuner går sammen i to fællesskaber om regional energiplanlægning. Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev har oprettet et fælles sekretariat for at udnytte overskudsvarmen fra Googles og Apples to datacentre, og Esbjerg, Varde og Fanø har indgået en alliance med SE og DIN Forsyning for at rådgive virksomheder og forbrugere om grøn omstilling.


Nye vilkår for varmepumper

Den projektbekendtgørelse, der netop er trådt i kraft, betyder, at varmeværker med en produktion under 500 TJ får ophævet kraftvarmekravet og brændselsbindingerne til naturgas. Samtidig er der indført skærpede krav til biomasseprojekter. Det kan give et skub til varmepumperne i fjernvarmen, da der de kommende år sker en gradvis reduktion af elvarmeafgiften og PSO-afgiften.


Læs også artiklerne:

  • Velbesøgt nytårsstafet
  • Regionalmøderne er lige på trapperne
  • Vejledninger til ny bekendtgørelse om målere klar
  • A.P. Møller Holding melder sig ind i Grøn Energi
  • Ny regulering: Standardkontoplanen følger med
  • Guide til ændringerne i standardkontoplanen
  • Kodeks om asset management på vej